Депутат міськради Дубна заявляє про цензуру в комунальній газеті. Мер міста спростовує

22 Серпня 2011
20275
22 Серпня 2011
17:28

Депутат міськради Дубна заявляє про цензуру в комунальній газеті. Мер міста спростовує

20275
Депутат міськради Дубна заявляє про цензуру в комунальній газеті. Мер міста спростовує

Депутат місцевої ради міста Дубна Рівненської області Віктор Богомаз заявляє, про те що мер міста тисне на комунальну газету «Замок». Про це він повідомив «Детектор медіа».

 

Зокрема, за його словами, при визначенні переможців громадсько-політичного рейтингу «Кришталевий жолудь» «мер міста Василь Антонюк, який очолює комісію з розгляду кандидатур номінантів, змусив членів журі у відкритому режимі переголосувати за дві кандидатури, які не пройшли за результатами таємного голосування». Пан Богомаз зазначає, що саме через це він публічно відмовився від отримання дискредитованої нагороди.

 

«Відкрите звернення з цього приводу депутат надіслав для публікації у міську комунальну газету "Замок". Міський голова Антонюк зрозумів, що від цього може серйозно постраждати його особиста репутація. Тому він категорично заборонив головному редактору публікувати в газеті опозиційну заяву, - йдеться у повідомлені депутата Богомаза. - В результаті усі міські газети, крім комунальної, опублікували звернення депутата. Від головного редактора йому стали відомі факти тиску і цензури на пресу з боку міського голови Василя Антонюка».

 

Віктор Богомаз заявив у коментарі ТК, що планує звернутися до прокуратури з проханням розслідувати цей інцидент: «Прошу притягнути до відповідальності за порушення моїх прав». Те, що комунальна газета не надрукувала його заяву, він розцінює як порушення його прав як депутата місцевої ради і посилається на статтю 11 закону «Про статус депутатів місцевих рад». У пункті 4 цієї статті йдеться: «доступу до засобів масової інформації комунальної форми власності з метою оприлюднення результатів власної депутатської діяльності та інформування про роботу ради в порядку, встановленому відповідною радою».

 

ТК звернулася по коментар до редактора газети «Замок» Миколи Мороза та чекає на відповідь.

 

Мер міста Дубно Василь Антонюк у розмові з «Детектор медіаю» наголосив на тому, що він не чинив тиску на газету і не говорив з редактором «Замку» на цю тему.

 

«Якщо людина відмовляється від "Жолудя", то вона має подати заяву в комісію, і комісія маю цю заяву розглянути. Якби я тиснув на газету, то я б як міський голова не написав на нього (Віктора Богомаза. - ТК) подання про нагородження. Але я підписав подання, і ми будемо його узгоджувати на День міста і будемо нагороджувати. Якби я тиснув на газету, то боявся б, що інші надрукують щось погане. Але всі інші газети заяву Богомаза надрукували. Якби я думав, що в чомусь винний, тоді б я попросив приватні газети це не друкувати», - сказав пан Антонюк.

 

На уточнююче запитання ТК, чи часто мер міста звертається з проханнями щось не друкувати до приватних газет, пан Антонюк відповів, що звертається з проханнями надрукувати його матеріали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20275
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду