Росія загубила свій найпотужніший супутник зв’язку

18 Серпня 2011
11750
18 Серпня 2011
21:18

Росія загубила свій найпотужніший супутник зв’язку

11750
Росія загубила свій найпотужніший супутник зв’язку

Найпотужніший телекомунікаційний супутник Росії, запущений вночі 18 серпня, зник із радарів дорогою з Байконура на орбіту. Про це повідомляє газета «Известия».

 

Супутник мав забезпечити цифровим телебаченням Далекий Схід (і загалом 19 регіонів) і допомогти відпрацювати в Росії технології супутникового інтернету.

 

У ніч з 17 на 18 серпня з космодрому Байконур був запущений Російський супутник «Експрес-АМ4», призначений для надання послуг цифрового телерадіомовлення, доступу до мережі Інтернет та інших. Спочатку здавалося, що запуск пройшов успішно і приблизно до 10:45 ранку супутник повинен був вийти на орбіту. Але на останньому етапі виникли збої в отриманні сигналу з «Бризу» і з самого космічного апарату. До 13:30 МСЧ встановити зв'язок із супутником не вдалося.



Фахівці поки не можуть сказати, що стало причиною втрати супутника. Це повинні будуть встановити фахівці Роскосмосу, які вже створили спеціальну комісію. Як вважають деякі оглядачі, швидше за все, винна ракета-носій.

 

«Експрес-АМ4» на сьогодні вважається найбільш потужним і високотехнологічним російським супутником зв'язку. Він був створений в центрі імені Хрунічева на базі європейської платформи Eurostar-2000.

 

До 2013 року Росія планувала запустити ще шість супутників.

 

Це вже 5 втрачений росіянами супутник за останні 9 місяців, що так і не вийшов на орбіту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11750
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мадрог
4676 дн. тому
Настоящий бизнес, это когда удачное поражение иностранного самолета-шпиона преподносят как потерю собственного спутника))....как то так
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду