Дослідження: третина власників 3D-телевізорів не дивиться 3D-контент

17 Серпня 2011
3597
17 Серпня 2011
14:34

Дослідження: третина власників 3D-телевізорів не дивиться 3D-контент

3597
Дослідження: третина власників 3D-телевізорів не дивиться 3D-контент

Третина власників 3D-телевізорів взагалі не дивиться 3D-контент. Такі дані були опубліковані дослідницько-аналітичною організацією Strategy Analytics (3DTVs: Buying Intentions and Early Adopter Feedback), пише Media Business Reports.

 

Зокрема,  з 2000 опитаних у США і 2801 в Європі (Франції, Німеччини,Італії, Великобританії) власників 3D-телевізорів у віці 15-74 років лише 41% дивляться 3D-програми як мінімум раз на день. А для тих, хто дивиться 3D-програми хоча б раз на тиждень, ця цифра сягає 66%.

 

Автор доповіді Девід Мерсер (David Mercer) підкреслює, що, враховуючи відносну нестачу 3D-програм, це в деякій мірі позитивне відкриття. Проте такі прогнози відображають і той факт, що близько половини користувачів 3D-ТБ використовують вбудовану в ТБ 2D-3D-перетворювальну функцію.

 

Крім того, зазначається, що користувачі 3D-ТБ зазвичай мають дві пари окулярів, хоча є й такі (13%), в яких окулярів взагалі немає. Це пояснюється тим, що перешкодою для купівлі додаткової пари є висока ціна. Також понад 200 опитаних користувачів говорять про таку незручність як необхідність одягати спеціальні окуляри, і якби не ця процедура, вони б дивилися більше шоу в 3D.

 

У доповіді звертають увагу і на деякі проблеми, пов'язані з екосистемою тривимірного телебачення. Згідно з дослідженням, переважна більшість людей скаржаться на погане самопочуття після перегляду подібних програм.

 

За висновком Мерсера, 3D-ТБ, ймовірно, так і залишиться заняттям «час від часу», принаймні до повного удосконалення технологій.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3597
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду