Газета «Літературний Львів» заявляє, що зазнала рейдерського нападу

6 Серпня 2011
12863
6 Серпня 2011
11:12

Газета «Літературний Львів» заявляє, що зазнала рейдерського нападу

12863
Газета «Літературний Львів» заявляє, що зазнала рейдерського нападу

Громадськість вимагає від президента України Віктора Януковича та правоохоронних органів втрутитись у ситуацію навколо часопису «Літературний Львів». Про це представник львівської організації Національної спілки письменників України (ЛОНСПУ) Марія Якубовська заявила на прес-конференції в УНІАН, повідомляє агентство.

 

Вона повідомила, що 20 липня невідомі особи виламали двері та пограбували приміщення, яке займала редакція часопису. Нападники відмовились повернути трудовому колективу редакції комп'ютери з редакційними матеріалами та черговий наклад газети, а також не впустили працівників редакції до їхніх робочих місць.

 

Співробітники пов'язують ці події з тим, що газета висвітлювала підготовку до проведення Всеукраїнського з'їзду письменників та порушувала питання про збереження і повернення майна, яке належить Національній спілці письменників України.

 

Як наголосила пані Якубовська, у прокуратурі Львівської області спочатку відмовлялись прийняти заяву про захоплення приміщення ЛОНСПУ, але після вимоги письмово оформити відмову таки прийняли документ.

 

«З цього приводу я звернулась до Президента Украйни та генерального прокурора з вимогою в силу наданих їм владних повноважень вжити необхідних заходів до працівників і керівників міліції, СБУ та припинити рейдерські дії, а винних притягнути до відповідальності згідно з чинним законодавством України», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду