Закордонна преса висміяла Раїсу Богатиреву за плагіат промови глави Apple Джобса

5 Серпня 2011
27755
5 Серпня 2011
13:32

Закордонна преса висміяла Раїсу Богатиреву за плагіат промови глави Apple Джобса

27755
Нібито поцуплена у Стіва Джобса промова Раїси Богатирьової викликала хвилю обурення
Закордонна преса висміяла Раїсу Богатиреву за плагіат промови глави Apple Джобса

Іноземна преса миттєво відреагувала на інформацію про те, що виступ секретаря РНБО Раїси Богатирьової на конвокації в Києво-Могилянській академії виявився майже плагіатом промови глави корпорації Apple Стіва Джобса перед випускниками Стенфорда 2005 року. Про це йдеться на сайті Фокус.ua.

 

Десятки сайтів розповсюдили інформацію про те, що трапилося, ділові і IT-видання США, Великобританії, Австралії, Іспанії, Франції, Турeччини й інших країн не оминули цю тему, зокрема і ситуацію з дотриманням авторських прав у пострадянських країнах загалом.

 

Так, блогер міжнародної ділової газети Financial Times Александра Стевенсон написала:  «Секретар української Ради нацбезпеки буквально сприйняла пораду Стіва Джобса наслідувати лідерів».

 

Американський бізнес-портал Business Insider також не пропустив можливості  зіронізувати на тему плагіату з боку українського чиновника. «Промова Стіва Джобса на випускному в Стенфорді  достатньо відома і дуже надихає. Настільки, що, очевидно, український політик не змогла втриматися, щоб не "запозичити" пару абзаців».

 

Не відмовило собі в задоволенні висловитися щодо вкраденої промови Богатирьової і австралійське інтернет-видання Gizmodo. «Вочевидь, що Китай - не єдина країна, в якій схибилися на крадіжках ідей Стіва Джобса! Хоча і це менш прибуткова справа, ніж підробка iPhone, але секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова вкрала Стенфордську промову Стіва Джобса! (...) Богатирьова використала всі можливості, щоб висловити весь набір погано перекладених банальностей», - насміхається Gizmodo.

 

Про цю подію також написали інтернет-видання iSmashPhone.com, The Next Web, американський комп'ютерний щомісячник PC World  та інші.

 

Не оминули тему й російські видання. Зокрема, інтернет-сайт iPhones.ru написав: «Прес-служба поспішила зробити  такі гучні висновки, навіть не послухавши оригінал Стіва Джобса, який, на відміну від них, студенти Києво-Могилянської академії знають і чули не одного разу. В черговий раз вітчизняні політики розчаровують і змушують відверто над собою сміятися».

 

Нагадаємо, 1 серпня секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїсу Богатирьову звинуватили в плагіаті: журналісти інтернет-видання «Українська правда» виявили, що її промова на конвокації в Києво-Могилянської академії місцями практично дослівно повторила відому промову глави корпорації Apple Стіва Джобса перед випускниками Стенфорда 2005 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27755
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
коректор
4658 дн. тому
"Нібито поцуплена" в заголовку... Нібито хтось іще сумнівається в тому, що вона СПРАВДІ поцуплена? До речі, вгадайте, як буде українською мовою "Турція"?
%
4658 дн. тому
це від беззастережної звички красти й не ділитися - заплатити комусь, щоб написали оригінальний текст, пані жаба вдавила
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду