Духовність, б^я!

3 Серпня 2011
19132
3 Серпня 2011
16:37

Духовність, б^я!

19132
Чи знаєте ви українську літературу? Ні, ви не знаєте української літератури!
Духовність, б^я!

І я не знав, аж поки добра душа, що ховається за ніком Хмаринка, прислала мені скріншот (по-нашому, зовнішній вигляд) сайту з відповідною назвою. Поспішаю поділитися з вами своїм новим знанням.

 

От він, сайт «Українська література» у всій своїй красі. Звісно, жаль, що розміри «Друга Читача» не дозволяють передати в деталях всі картинки, але загальну їхню тональність, сподіваюся, ви зрозуміли.

 

Ну а тепер - текст. Нагорі ми бачимо рекламу (мовою оригіналу): «Участница «Серебра» поплатилась за то, что разделась», «Настя Каменских полностью разделась для Playboy», «Как оспорить несправедливое наказание ГАИ», «Современные школьницы занимаются всеми видами секса», «Ученые ставят под сомнение умственные способности женского пола».

 

 А нижче, під азартним гаслом «Как долго не кончать» відвідувач сайту може прочитати наступне: «Залучити школярів до скарбниці української літератури, а через неї - до фундаментальних цінностей культури у взаємодії їхніх конкретно історичних та загальнолюдських значень. Пропонуючи учням кращі зразки художньої літератури, курс української літератури має дати загальне уявлення про перебіг літературного процесу, репрезентувати найважливіші етапи розвитку культури, а також ознайомити із національною своєрідністю та загальнолюдською цінністю включених до програм творів. Відповідно до сучасних пріоритетів в українській школі предмет «Українська література» покликаний сприяти формуванню особистості, її духовно ціннісних орієнтацій, культурно-пізнавальних інтересів, естетичного смаку...».

 

Ні, це не прикол і не знущання. Це правдивий сайт «Українська література», який містить твори українських письменників, методичні та допоміжні матеріали для учнів 5-11 класів та вчителів.

 

Як зауважує Хмаринка, скріншот зроблено 2010 року у розпал кризи. До честі володарів сайту треба зауважити, що вони відчули невідповідність реклами та аудиторії, але написали, що у складні кризові часи за іншу рекламу не платять. Тому - пробачте, але учням пропонується навчитися «долго не кончать».

 

Що тут скажеш? Звісно, гроші - річ важлива. А тому задля збереження цінного сайту та заради «формування особистості, її духовно ціннісних орієнтацій, культурно-пізнавальних інтересів та естетичного смаку» можна потерпіти і голу Настю Каменських, і те, що науковці сумніваються у розумових здібностях жінок... Чи все-таки не можна?

 

Ну а те, що сучасні школярки займаються усіма різновидами сексу - то це просто-таки 100% попадання у цільову аудиторію учнів 5-11 класів.

 

Отже, хай живе духовність!

 

А я дякую Хмаринці (на жаль, вона не відрекомендувалася повністю) і зичу їй гострих очей та невтомності у пошуку нових здібних булочок для вашого та мого задоволення.

 

Троль Кумле, «Друг читача»

Фото - «Друг читача»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Троль Кумле, «Друг читача»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19132
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мурмур
4672 дн. тому
У них явно досі криза: на сайті банер "6 способов достичь оргазма")))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду