У пулі Януковича ротації підлягають чотири журналіста з 14

28 Липня 2011
11936
28 Липня 2011
17:29

У пулі Януковича ротації підлягають чотири журналіста з 14

11936
До пулу входять 5 телеканалів, 4 друковані ЗМІ, 3 інформагентства та 2 інтернет-видання
У пулі Януковича ротації підлягають чотири журналіста з 14

У журналістському пулі президента на даний час змінюються чотири журналісти з 14, їх вибирають на підставі рейтингів ЗМІ, у яких вони працюють. Про це повідомив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента Денис Іванеско у відповіді на запита журналіста Мустафи Найєма, пише «Українська правда».

 

«До уваги береться кількість аудиторії, яку охоплює ЗМІ, що делегує свого представника. Представники ЗМІ акредитовуються за наступною схемою: 5 телевізійних каналів, 4 друкованих ЗМІ, 3 інформаційних агентства та 2 інтернет-видання», - повідомив пан Іванеско.

 

Також при проведенні акредитації «прес-служба намагається брати до уваги тематику закордонних візитів та її цікавість з точки зору "спеціалізації" ЗМІ», додав він.

 

«Акредитовані ЗМІ поділяються на дві частини: постійні та ті, що мають можливість висвітлювати візити в ході ротації з іншими ЗМІ», - сказано у відповіді.

 

«Телевізійні канали входять до постійної квоти за рейтингом міжнародного агентства GFk. Поза квотами - Національна телекомпанія України, як найбільший державний мовник, який за функціями наближається до суспільного мовлення. Друковані ЗМІ визначаються за рейтингом компанії TNS Ukraine, інтернет-видання - за рейтингом liveinternet.ru», - зазначив пан Іванеско.

 

За його словами, до «ротаційної квоти» входять: 1 телеканал, 1 інформаційне агентство, 1 друковане видання та 1 інтернет-видання. «Для входження в "ротаційну квоту" ЗМІ повідомляє своє прохання прес-службі», - наголосив він.

 

Денис Іванеско також повідомив у відповідь на запит, що транспортні видатки на здійснення поїздок делегацій на чолі з президентом за кордон здійснюються та обраховуються в межах бюджетної програми «Візити президента за кордон». За 2010 рік і перше півріччя 2011 року на авіаперевезення офіційних делегацій та супроводжуючих осіб за цією програмою було виділено 15 млн 152 тисячі 300 гривень. «Обрахунок видатків в розрізі окремих членів делегацій та видів супроводжуючих осіб, до яких включаються і акредитовані представники ЗМІ, не ведеться», - сказано в відповіді.

 

Транспортні послуги за кордоном представникам делегацій можуть надаватися стороною, яка запрошує, або посольствами України, а також оплачуватися за журналістами за власний чи редакційний кошт - і обрахунок цих витрат в АП не ведеться.

 

Денис Іванеско повідомив, що порядок і правила акредитації представників ЗМІ для висвітлення заходів за участі президента «зараз перебувають у стадії розробки та погодження». «Після схвалення цих документів, доступ до них буде надано відповідно до норм закону "Про доступ до публічної інформації". На початок вересня 2011 року (орієнтовно) запланована громадська презентація правил акредитації», - запевнив він.

 

Нагадаємо, що прес-секретар глави держави Дарка Чепак пропонує журналістській спільноті вивчити іноземний досвід роботи президентських пулів і обговорити його за круглим столом. «В результаті цієї роботи я пропоную визначити правила роботи журналістів та прес-служби Президента», - написала вона у своєму блозі.

 

Запровадити ротацію в журналістському пулі президента закликав рух «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11936
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Stranno
4657 дн. тому
Денис Іванеско повідомив, що порядок і правила акредитації представників ЗМІ для висвітлення заходів за участі президента «зараз перебувають у стадії розробки та погодження». «Після схвалення цих документів, доступ до них буде надано відповідно до норм закону "Про доступ до публічної інформації". На початок вересня 2011 року (орієнтовно) запланована громадська презентація правил акредитації», - запевнив він. О чем он, все давно принято??????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду