У Москві з’явилися плакати із зображенням Медведєва в образі Капітана Америки

26 Липня 2011
17495
26 Липня 2011
13:46

У Москві з’явилися плакати із зображенням Медведєва в образі Капітана Америки

17495
У Москві з’явилися плакати із зображенням Медведєва в образі Капітана Америки

У центрі Москви 26 липня з'явилися білборди із зображенням президента Росії Дмитра Медведєва в образі американського героя коміксів Капітана Америки. Про це повідомляє tsn.ua з посиланням на Life News.

 

Плакати з'явилися на зупинках громадського транспорту в центрі Москви, зокрема на Тверській вулиці. Постери нагадують рекламу нового голлівудського блокбастера «Капітан Америка: Перший месник». Медведєв зображений на плакатах в космічному обмундируванні, що спирається на величезний iPad2. На плакаті написано: «Для творців кіносаги "ВВ прикриє" від Monolog.tv» (шрифтом поменше) і «Капітан Росія. Перший володар» (великим шрифтом).

 

 

Проте в компанії-прокатниці кінострічки заявляють, що не мають ніякого відношення до цих білбордів і взагалі нічого про них не знають. Такий же постер розміщений на сайті Monolog.tv, де є інші роботи анонімного художника, який раніше вже розміщував на вулицях столиці плакати з зображенням Дмитра Медведєва і Володимира Путіна в тенісній формі, президента США Барака Обами, лівійського лідера Муаммара Каддафі, кінорежисера Нікіти Міхалкова і нафарбованого прикордонника, зазиває на гей-парад.

 

Автор нового плаката підтверджує, що даний постер не має відношення до рекламної кампанії американського блокбастера. Немає, за його словами, у цій затії і політичного підтексту.

 

«Не варто сприймати мої роботи як політичний натяк або спосіб щось донести до широкого загалу. Це просто жарт. Я і раніше робив такі проекти», - заявляє художник, який просить не називати його імені.

 

Він також стверджує, що не має відношення до плакатів із зображенням Володимира Путіна в образі суперагента і написом: «ВВ прикриє», які були розміщені в середині липня на зупинках транспорту в центрі столиці.

 

«Я був здивований, що хтось повторює мої ідеї, тому афішу з Медведєвим зараз можна сприймати як відповідь на імітацію робіт», - зазначає художник.

 

У прес-службі президента РФ появу нових білбордів із зображенням глави держави поки не коментують. Представники Кремля і Білого дому, коментуючи раніше аналогічні ситуації, вказували, що відповідальність за розміщення подібних плакатів несе московської міський комітет з реклами, а також правоохоронні органи, які повинні відслідковувати несанкціоновану розклеювання постерів.

 

Раніше плакати із зображенням російського прем'єр-міністра Володимира Путіна в образі Джеймса Бонда, розклеєні по всій Москві в рамках реклами комп'ютерної гри, викликали справжню бурю. Рекламний трюк вдарив по авторах гри Xquest.ru, що запропонував гравцям виконати завдання в реальному світі і створити власну рекламу їхнього продукту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17495
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду