Звернення до деяких представників руху «Стоп цензурі!»

22 Липня 2011
33391
22 Липня 2011
15:58

Звернення до деяких представників руху «Стоп цензурі!»

33391
Звернення до деяких представників руху «Стоп цензурі!»

Я звертаюся до декого з активістів руху "Стоп цензурі!"



Припиніть будь ласка маніпулювати змістом.

 

Узгоджувати запитання – це одне. А обговорювати теми, які цікавлять журналістів, – це зовсім інше. Як журналісти, ви прекрасно це знаєте. І свідомо зараз маніпулюєте нерозумінням читачів деталей професії журналіста, задаючи запитання про "узгодження запитань", якщо йдеться про "обговорення тем". Саме так я і казала, і це добре чути на відео. Натомість ви намагаєтеся викрутити зміст сказаного.



Ми з вами не раз обговорювали всі проблеми, які існують зараз у стосунках влади і ЗМІ. Я знаю лише один шлях вирішення проблем. Це – діалог, відкрита розмова. Якою складною вона не була би. І я ще раз закликаю вас до цього діалогу. Якщо ви хочете ефективної роботи з розв'язання проблемних питань – беріть участь у роботі міжвідомчої комісії з питань ЗМІ. Будемо разом шукати правду.



Натомість наразі я бачу, що ви обрали інший шлях. Замість пошуку порозуміння ви шукаєте лише скандалів, не гребуючи навіть порушенням одного з основних правил журналістики – бути точними у викладі інформації.



Вам не вдалося зманіпулювати списками на прес-конференції, і тепер ви пробуєте маніпулювати словами. Ви порушуєте формат роботи на прес-конференціях з першою особою і намагаєтеся тепер такими маніпуляціями відновити свій втрачений авторитет.



Я закликаю вас перейти до професійної роботи.



Не треба боротися з тим, чого нема. Не шукайте чорну кішку в темній кімнаті, особливо, якщо її там немає. І досить ломитися у стіну, якщо поряд відкриті двері.



Я щиро сподіваюся на конструктивну роботу з вами. І з радістю готова працювати з будь якими журналістами, незалежно від того, до якого руху вони входять. Але я наполягаю на професійному підході, в тому числі – без перекручування інформації. Адже, перекручуючи інформацію, ви попросту дискредитуєте те, за що боретеся.

 

Дарка Чепак, «Українська правда. Блоги»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дарка Чепак, «Українська правда. Блоги»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33391
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петрович
4673 дн. тому
Вечная история народной борьбы и бессмертие ее героев, которые творили свои деяния во имя прогресса нации. Конашевич Руслан, Богдан Хмельницкий верные сыны своего народа. Низкий Вам поклон.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду