detector.media
22.07.2011 15:58
Звернення до деяких представників руху «Стоп цензурі!»
Звернення до деяких представників руху «Стоп цензурі!»

Я звертаюся до декого з активістів руху "Стоп цензурі!"



Припиніть будь ласка маніпулювати змістом.

 

Узгоджувати запитання – це одне. А обговорювати теми, які цікавлять журналістів, – це зовсім інше. Як журналісти, ви прекрасно це знаєте. І свідомо зараз маніпулюєте нерозумінням читачів деталей професії журналіста, задаючи запитання про "узгодження запитань", якщо йдеться про "обговорення тем". Саме так я і казала, і це добре чути на відео. Натомість ви намагаєтеся викрутити зміст сказаного.



Ми з вами не раз обговорювали всі проблеми, які існують зараз у стосунках влади і ЗМІ. Я знаю лише один шлях вирішення проблем. Це – діалог, відкрита розмова. Якою складною вона не була би. І я ще раз закликаю вас до цього діалогу. Якщо ви хочете ефективної роботи з розв'язання проблемних питань – беріть участь у роботі міжвідомчої комісії з питань ЗМІ. Будемо разом шукати правду.



Натомість наразі я бачу, що ви обрали інший шлях. Замість пошуку порозуміння ви шукаєте лише скандалів, не гребуючи навіть порушенням одного з основних правил журналістики – бути точними у викладі інформації.



Вам не вдалося зманіпулювати списками на прес-конференції, і тепер ви пробуєте маніпулювати словами. Ви порушуєте формат роботи на прес-конференціях з першою особою і намагаєтеся тепер такими маніпуляціями відновити свій втрачений авторитет.



Я закликаю вас перейти до професійної роботи.



Не треба боротися з тим, чого нема. Не шукайте чорну кішку в темній кімнаті, особливо, якщо її там немає. І досить ломитися у стіну, якщо поряд відкриті двері.



Я щиро сподіваюся на конструктивну роботу з вами. І з радістю готова працювати з будь якими журналістами, незалежно від того, до якого руху вони входять. Але я наполягаю на професійному підході, в тому числі – без перекручування інформації. Адже, перекручуючи інформацію, ви попросту дискредитуєте те, за що боретеся.

 

Дарка Чепак, «Українська правда. Блоги»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY