Польську чиновницю засудили за поправки до закону про ЗМІ

20 Липня 2011
3572
20 Липня 2011
15:32

Польську чиновницю засудили за поправки до закону про ЗМІ

3572
Польську чиновницю засудили за поправки до закону про ЗМІ

Колишню заступницю міністра культури Польщі Александру Якубовську засудили до восьми місяців тюрми. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на польське інформаційне агентство PAP.

 

Якубовську звинуватили у перевищенні службових повноважень і в діяннях, які зашкодили суспільним інтересам. Окружний суд Варшави встановив, що в 2002 році вона внесла незаконні зміни до проекту нового закону про телебачення і радіомовлення. Якщо б закон був ухвалений з ними, приватизація регіональних телемовників виявилася б неможливою. На цій підставі Якубовську засудили до восьми місяців ув'язнення із відстрочкою виконання покарання на два роки.

 

Перед початком процесу 20 червня вона заявила в інтерв'ю сайту Gazeta.pl, що насправді діяла в інтересах суспільства, захищаючи регіональних мовників від можливих майнових посягань з боку потенційних покупців.

 

Разом з колишньою заступницею міністра на лаві підсудних опинились екс-співробітники міністерства культури і Національної ради Польщі з питань телебачення і радіомовлення - Івона Галіньська і Томаш Лопацький. Їх засудили до трьох і шести місяців ув'язнення відповідно за те, що вони того ж 2002 року прибрали зі статті законопроекту про приватизацію національного телебачення слова «...або журналу».

 

Повна фраза забороняла «видавцю загальнонаціональної щоденної газети або журналу» купувати ліцензії на загальнонаціональне мовлення. Прибравши згадку про журнали, Галіньська і Лопацький позбавили можливості участі в тендерах багатьох великих видавничих груп, наприклад, компанії «Агора», яка видає щоденну «Газету Виборчу».

 

Александра Якубовська, Івона Галиньська і Томаш Лопацький не вперше звинувачуються у перевищенні службових повноважень. Попередній судовий процес 2007 року закінчився виправданням всіх трьох. Тоді прокурори вимагали визнати Александру Якубовську відповідальною за правку саме «загальнонаціонального» розділу законопроекту про ТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3572
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду