В Італії запустять платне цифрове радіо

20 Липня 2011
11951
20 Липня 2011
13:42

В Італії запустять платне цифрове радіо

11951
В Італії запустять платне цифрове радіо

Ірландська компанія Solaris Mobile (підприємство Люксембурзького супутникового оператора SES Astra і французького Eutelsat) підписала угоду з італійським видавничим гігантом класу Editori щодо запуску сервісу платного радіо на території Італії. Про це повідомляє Media Business Reports.

 

Система розпочне роботу у жовтні 2011, запуск відбудеться в Мілані, з можливим подальшим розширенням по всій Італії в 2012 році. Сервіс включатиме передачу супутникових і цифрових наземних сигналів.

 

Зазначимо, у Євросоюзі Італія має найбільшу кількість радіоканалів. Відповідно до угоди між Astra / Eutelsat і Class Editori, італійці зможуть отримати доступ до десятка нових цифрових музичних, новинних, розважальних і спортивних радіоканалів по всій країні.

 

«Висока якість цифрового аудіосигналу буде доповнюватися новими візуальними елементами та медіапослугами - такими як програмна інформація і дані про затори на дорогах. Забезпеченням контенту для радіоканалів займеться Class Editori за допомогою радіомережі Solaris Mobile», - йдеться у повідомленні компанії Solaris Mobile.

 

Solaris наразі володіє 18-річною ліцензією на поширення цифрового і аналогового радіо на території Італії, як і в інших країнах Європи.

 

Стів Мейн, виконавчий директор Solaris Mobile, заявив, що угода з Class Editori - історична подія не тільки для італійської радіоаудиторії, а й для радіослухачів Європи, так як сигнал будуть транслювати за новою схемою через перехід з аналогового на цифрове мовлення: «Це перший наш подібний контракт, з яким ми дебютуємо у наданні послуг цифрового радіо в Європі. Наша гібридна супутниково-наземна мережа забезпечить фінансово-ефективну і при цьому швидко розвиваючу платформу для мовників цифрового радіо, пропонуючи більше каналів з локальним, національним і регіональним покриттям», - додав він.

 

У свою чергу, Лука Панерай (Luca Panerai), віце-голова Class Editori, зауважив, що протягом кількох останніх років Class Editori був залучений до розвитку нової бізнес-моделі платного радіо: «Нарешті ми маємо можливість почати працювати з серйозними і мотивованим партнером, який розділяє наше бачення побудови цього бізнесу у великому масштабі. Партнерство з Solaris Mobile - початкова фаза нашої європейської радіодіяльності», - додав Панерай.

 

Нагадаємо, Class Editoty був одним з перших інвесторів супутникової радіоплатформи Worldspace (до свого банкрутства в 2008 році поширювала 64 радіоканалу з 34 країн світу. Чистий збиток WorldSpace в 2007 р. склав $ 51,2 млн., у другому кварталі 2008 р. - 36 млн.).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду