Другий Одеський міжнародний кінофестиваль розпочав роботу

16 Липня 2011
11768
16 Липня 2011
09:23

Другий Одеський міжнародний кінофестиваль розпочав роботу

11768
Другий Одеський міжнародний кінофестиваль розпочав роботу
Стартував Другий Одеський міжнародний кінофестиваль. Урочисте відкриття відбулося напередодні в Одеському національному академічному театрі опери. У порівнянні з минулим роком, на червоній доріжці спостерігалося значно більше пожвавлення. Окім культових для одеситів особистостей - Михайла Жванецького, Бориса Барського, Жоржа Делієва, Олега Філімонова - гостями фестивалю стали кінематографісти від США до Португалії. Зокрема, це актори Джон Малкович (США) та Єжи Штур (Польща), актриса театру і кіно Ада Роговцева, режисерка і співачка Марія де Медейруш (Португалія), продюсер, режисер і сценарист Валерій Тодоровський (Росія), американський режисер Вадим Перельман та його грузинський колега Отар Іоселіані; кінокритик і генеральний секретар ФІПРЕССІ Клаус Едер (Німеччина). Для одеситів візит цих гостей став помітною подією. Як відзначив у коментарі телеканалу «Інтер» Михайло Жванецький, «Когда на Привозе появился Никита Михалков, город пришёл в движение». Сам режисер розповів журналістам, що розглядає можливість зйомок в Одесі наступної картини за мотивами «Сонячного удару» Івана Буніна.
 
Засновниця та президент ОМКФ Вікторія Тігіпко прибула у супроводі свого чоловіка, віце-прем`єр мінінстра Сергія Тігіпка. Під час вітальної промови вона відзначила, що другий фестиваль відрізняють удвічі більші маштаби. Крім того, цього року запроваджено конкурсну програму для українського кіно. Також під час фестивалю працює Кіноринок, Сценарна майстерня, Кіношкола  і Українська лабораторія, зокрема, її підрозділ «Пітчинг», в рамках якого фахівцям кінобізнесу представлятимуть фільми, що перебувають на стадії виробництва.
 
Під час відкриття фестивалю Джон Малкович вручив Нікіті Міхалкову приз «За вклад у культурне життя Одеси». Нагадаємо, кілька тижнів тому саме Нікіта Міхалков вручав Джону Малковичу спеціальний приз Московського міжнародного кінофестивалю. 
 
Фільмом відкриття стала французька ретрокомедія «Артист» Мішеля Азанавічуса. 
 
Цьго року у програмі фестивалю представлено близько 100 кінофільмів із 40 країн. 
«До конкурсної програми ОМКФ-2011 увійшли 14 фільмів з усього світу: від Гонконгу й Уругваю до країн Скандинавії та Східної Європи. Це історії кохання, чорні комедії, соціальні сатири, саркастичні драми, цинічні мелодрами та інші жанри з концептуальним почуттям гумору», - відзначила Вікторія Тігіпко. Україну представляє стрічка «Без Пор No» провокативного режисера Олександра Шапіро. 
 
До складу журі під керівництвом Єжи Штура увійшли Марія де Медейруш Ада Роговцева, Валерій Тодоровський та Клаус Едер.
 
Нагадаємо, гранпрі (та приз глядацьких симпатій) дебютного ОМКФ-2010 здобула комедія «Дітям до 16...» російського режисера Андрія Кавуна. 
 
Триватиме другий Одеський міжнародний кінофестиваль до 23 липня 2011 року. 
 
«Детектор медіа»
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11768
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду