На Одеському фестивалі працюватиме журі української кінокритики

9 Липня 2011
15777
9 Липня 2011
11:12

На Одеському фестивалі працюватиме журі української кінокритики

15777
На Одеському фестивалі працюватиме журі української кінокритики

Конкурсантів Одеського кінофестивалю оцінюватиме журі української кінокритики. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

Паралельно оцінку робіт здійснюватиме головне журі, журі Міжнародної федерації кіно клубів (FICC) та журі Премії імені Шустова за кращий український фільм.

 

Журі української кінокритики на фестивалі організовано під егідою Асоціації кінокритиків та кінематографістів Національної спілки кінематографістів України. Спілку нещодавно було прийнято до складу Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI). Генеральний секретар федерації Клаус Едер входить до складу головного журі фестивалю. Очікується, що наступного року міжнародне журі FIPRESCI буде офіційно присутнє на Одеському кінофестивалі.

 

До складу журі української кінокритики увійдуть: оглядач кінопорталу Олексій Першко, кінокритик та ведуча Ірина Гордійчук, яка представлятиме видання «Детектор медіа», та член одеського відділу Національної спілки кінематографістів кандидат мистецтвознавства Валерій Барановський.

 

За день до офіційного закриття Одеського кінофестивалю журі української кінокритики вибере переможця у номінації «Кращий фільм». Переможець отримає спеціальний приз від Національної спілки кінематографістів України.

 

Нагадаємо, Одеський міжнародний кінофестиваль було засновано 2010 року, він проводиться за підтримки Державного агентства з кінематографії України, Одеської ОДА та Одеського міськвиконкому.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду