Мер Запоріжжя вирішив проводити апаратні наради без ЗМІ

12 Липня 2011
13376
12 Липня 2011
11:31

Мер Запоріжжя вирішив проводити апаратні наради без ЗМІ

13376
Мер Запоріжжя вирішив проводити апаратні наради без ЗМІ

Мер Запоріжжя Олександр Сін вирішив проводити щотижневі апаратні наради з начальниками управлінь і директорами комунальних підприємств Запорізької міськради без представників мас-медіа. Про це він оголосив 11 липня на прес-конференції.

 

Як пише газета «Коммерсантъ», він пояснив своє рішення тим, що його підлеглі «соромляться озвучувати проблемні робочі питання в присутності журналістів і не піднімають жодного гострого питання». «Критичні зауваження висловлюю тільки я, всі інші мовчать або надають прилизану інформацію», - заявив він.

 

Він також відзначив, що не може планувати свій робочий день, тому що після наради до нього на особистий прийом вишиковується черга чиновників, «щоб розповісти про проблеми за своїм напрямком». «Але я повинен отримувати інформацію під час наради!», - наголосив він.

 

За інформацією «Коммерсанта», ініціатором цього рішення стало управління внутрішньої політики Запорізької міськради. На думку заступника начальника управління Володимира Піскового, це не утискає права журналістів: «З усією інформацією, озвученою на апаратних нарадах, журналісти ознайомляться на прес-конференції або на нашому сайті».

 

Натомість журналістів рішення мера обурило. Зокрема, головний редактор газети «Суббота плюс» Богдан Василенко заявив, що вважає це рішення абсолютно незаконним. «Пояснення бачу тільки в тому, що в закритому режимі тепер будуть обговорювати питання дерибану комунальної власності. Марно сподіватися, що на прес-конференції чи із сайту ми дізнаємося про все, що стосується життя міста. На наступну апаратну нараду обов'язково прийду разом з юристом. Дуже хочу подивитися, як мене будуть виганяти і як поянить свої дії міліція».

 

Також скептично поставилися до ініціативи мера юристи. Глава адвокатського бюро «СоветникЪ» Денис Штабовенко вважає, що «інформація, яка звучить на апаратних нарадах, навряд чи має статус конфіденційної чи такої, що має обмежений доступ». Він допустив, що це рішення може бути оскаржене в суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду