Янукович доручив уряду погодити видавцям довідки про передплатні ціни

2 Липня 2011
13505
2 Липня 2011
14:23

Янукович доручив уряду погодити видавцям довідки про передплатні ціни

13505
Янукович доручив уряду погодити видавцям довідки про передплатні ціни

Президент України Віктор Янукович доручив уряду вжити термінових і невідкладних заходів щодо забезпечення проведення передплатної кампанії на наступний рік. Про це повідомляє прес-служба президента.

 

Згідно з дорученням президента уряд повинен забезпечити оперативне погодження довідок видавців про планову і фактичну собівартість передплатного видання на виконання Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для відшкодування витрат на передплату та розповсюдження вітчизняної преси

 

«Непорозуміння між відомствами привели до загрозливої ситуації, що склалася з передплатою друкованих видань на 2012 рік. У березні цього року було ухвалено новий порядок надання довідок про собівартість продукції, які тепер має підтверджувати  Міністерство економічного розвитку і торгівлі. В той же час "Укрпошта", яка є офіційним розповсюджувачем друкованої преси, не поінформувала про зміну порядку надання довідок про собівартість. Через ці суто формальні, бюрократичні перепони повстала реальна загроза завищення ціни на передплату», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

У президента нагадують, що 30 червня сплив термін подання редакціями даних до каталогу ДП «Преса», де потрібно вказати ціну на видання, а видавці, які не були вчасно попереджені, подали свої довідки, як і раніше, до Державної інспекції з контролю за цінами, а не до Мінекономіки. Таким чином, видавці і журналісти висловили обґрунтовані побоювання, що можуть сформуватися завищені ціни на передплату видань і звернулися до прем'єр-міністра із листом та пропозиціями виходу з загрозливого становища.

 

Як повідомляла ТК, Національна спілка журналістів України й Асоціація незалежних регіональних видавців України у своїх зверненнях до прем'єр-міністра повідомили про те, що редакції видань не можуть погодити свої передплатні ціни з Міністерством економічного розвитку і торгівлі. Відтак, вони заявили про намір у найближчі дні розпочати акції протесту, спрямовані на захист своїх прав.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13505
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду