Баришівська РДА каже, що просить, а не примушує виписувати газету «Сегодня»

1 Липня 2011
19334
1 Липня 2011
12:47

Баришівська РДА каже, що просить, а не примушує виписувати газету «Сегодня»

19334
Баришівська РДА каже, що просить, а не примушує виписувати газету «Сегодня»

Керівництво Баришівської районної держадміністрації підтверджує, що розсилало листи у різні установи з проханням виписувати газету «Сегодня», однак каже, що тиску на організації не чинить. Так керівник апарату Баришівської РДА Наталія Коваленко прокоментувала «Детектор медіа»  інформацію, викладену у блозі журналіста «України молодої» Максима Савчука на ТК.

 

Нагадаємо, Максим Савчук, посилаючись на працівницю Баришівського районного відділу статистики, написав про те, що секретар Баришівської РДА телефонує в бюджетні установи і просить оформити передплату на газету «Сєгодня» на 5 місяців. «В кошторисі відділу статистики не передбачені подібні витрати, відтак для передплати працівникам треба скидатися зі свого гаманця. У разі відмови адміністрація натякає на серйозні проблеми», - пише журналіст.

 

Як прокоментувала ТК Наталія Коваленко, Баришівська РДА розсилає телеграми у рамках співпраці з кількома виданнями: «Газета "Сегодня" нас попросила, так немає питань. Ми дали телеграми всім, що просимо вас підписатися газету «Сегодня». Ми ж не змушуємо людей. Хто захотів, той виписав, хто не захотів, той не виписав. Це що ми тільки? Це робить вся Київська область... "Ділова Київщина" нам телефонувала, ми з нею теж співпрацюємо. Тиску ніякого немає, не могло і не може бути. У нас є «Баришівські вісті», ми так само надсилаємо листи, просимо всіх, хто хоче, підписати такий-то вісник».

 

Щодо заяви Максима Савчука про тиск на бюджетні організації, Наталія Коваленко зазначила: «Він (Максим Савчук. - ТК) баришівський, працював у нас в "Баришівських вістях",  зараз він журналіст "України молодої", подзвонив, мовляв, чому "Україну молоду" не виписали, а виписали газету "Сегодня". Голова не зміг з ним поспілкуватися. От і все. Це  особисті рахунки. Хай так, як і газета "Сегодня", пропонують, будемо виписувати "Україну молоду". Ми тоді теж надаватимемо таку інформацію - випишіть, якщо у вас є бажання і можливість, "Україну молоду". Він сюди не приходив, не спілкувався», - говорить пані Коваленко.

 

Також керівник апарату зауважила, що листи надсилалися не тільки в бюджетні організації: «У нас виписали газети і лікарні, і газове господарство, і тепломережа, і просто люди додому виписують. Якщо "Баришівські вісті" не хочуть виписувати, то виписують газету "Сегодня". Який же може бути тиск? Якби і був тиск, то в першу чергу з приводу «Баришівських вістей», а не газети "Сегодня"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19334
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sav4yk
4694 дн. тому
1. Я не запитував, чому виписали "Сєгодня", а не "Україну молоду". 2. В мене в принципі не можуть бути особисті рахунки з Горбиком, бо коли він очолив район, я там давно вже не працював - а працював я в Баришівці взагалі 2 місяці. І особисто Горбик нічого поганого мені не зробив. 3. У Баришівці немає "Баришівських вістей", є щотижневик "Барищівський вісник". "Баришівські вісті" "прикрили" давно вже.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду