Samsung вимагає заборонити продаж iPad, iPhone і iPod у США

30 Червня 2011
10610
30 Червня 2011
15:11

Samsung вимагає заборонити продаж iPad, iPhone і iPod у США

10610
Samsung вимагає заборонити продаж iPad, iPhone і iPod у США

Корейська компанія Samsung подала скаргу до Комісії з міжнародної торгівлі США, прагнучи заблокувати продаж популярних мобільних пристроїв виробництва американської компанії Apple - iPhone, iPad і iPod - на території США. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на The Wall Street Journal.

 

Вимога встановити заборону на продаж продуктів Apple на американському ринку стала випереджальним кроком Samsung у патентному протистоянні, яке почалося у квітні, коли Apple звинуватила конкурента в копіюванні дизайну смартфонів iPhone і планшетних комп'ютерів iPad при створенні пристроїв лінійки Galaxy.

 

Компанія Apple поки що не просила суд і регуляторні органи заборонити продаж мобільних телефонів і планшетів Samsung, однак юристи корейської корпорації, відповідно до судових документів, очікують такого ходу з боку американської компанії.

 

Також, окрім звернення до Комісії з міжнародніої торгівлі, Samsung подала нові патентні позови проти Apple у США, Великій Британії та Італії.

 

Зазначимо, у квітні цього року Samsung відреагувала на дії конкурента, подавши низку позовів проти Apple зі звинуваченнями у порушенні своїх патентів, пов'язаних з телекомунікаційними технологіями, і Південній Кореї, Японії, Німеччині, США.

 

У травні в рамках тієї ж судової тяганини Samsung попросила суд зобов'язати Apple надати майбутні моделі iPhone і iPad для підготовки захисту від можливих заборонних санкцій відносно продуктів Samsung. На думку юристів південнокорейської компанії, аналіз майбутніх, ще офіційно не анонсованих моделей мобільних пристроїв Apple може вплинути на рішення суду у питанні, чи копіює пристрої лінійки Samsung Galaxy фірмовий стиль продуктів Apple.

 

Однак минулого тижня окружний суд Каліфорнії, розглядаючи справу, відмовив Samsung у задоволенні цієї вимоги, вважаючи аргументи відповідача недостатніми, оскільки, позов Apple пов'язаний лише з присутніми на ринку моделями iPhone і iPad.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду