Журналісти Донецької ОДТРК скаржаться на «темники»

17 Червня 2011
22915
17 Червня 2011
19:09

Журналісти Донецької ОДТРК скаржаться на «темники»

22915
Головними спікерами на ОДТРК мають бути губернатор і його заступники
Журналісти Донецької ОДТРК скаржаться на «темники»

Журналісти Донецької обласної державної телерадіокомпанії скаржаться на «темники», зокрема, що їм замість зйомок холери в Маріуполі пропонують знімати брифінг голови облдержадміністрації Анатолія Близнюка. Про це з трибуни Верховної Ради 17 червня повідомила голова парламентської тимчасової слідчої комісії з питань цензури Ірина Геращенко.

 

«Наша комісія не могла це включити в роботу, але прийшли кричущі факти, наприклад, з Донецької області, де журналісти Донецької обласної ТРК скаржаться на те, що вони почали отримувати темники, де їм, наприклад, пропонується замість того, щоб знімати холеру в Маріуполі (кажуть, на це немає бензину) - знімати брифінг Близнюка (і бензин є)», - сказала вона.

 

Як повідомляє ZN.ua з посиланням на працівників Донецької ОДТРК, які побажали залишитися неназваними, роздруківки з приписами на тему висвітлення основних подій з'явилися в редакціях всіх медіа, що входять до структури обласної ТРК наприкінці травня (27 канал, проводове радіо та ефірна радіостанція «Центр»).

 

За даними порталу, «темник» являє собою детальний план основних тем випусків новин. При цьому головними подіями незмінно стають офіційні заходи за участі перших керівників Донецької ОДА - Анатолія Близнюка та його заступників. Зазначених чиновників пропонується інтерв'ювати в якості основних спікерів.

 

Крім того, в документі вказується й ідеологічна спрямованість репортажів - у розділах «тема тижня», «меседж дня», «зміст сюжету». Так, на першому «темнику» було зазначено, що головною подією понеділка, 23 травня, є «прес-конференція голови обладміністрації», меседжем дня - «філософія змін», зміст сюжету - «глава обладміністрації провів традиційну прес-конференцію».

 

У всіх «новинах дня» основним спікером позначений Анатолій Близнюк.

 

Інші місцеві ЗМІ в цей час висвітлювали та обговорювали закриття школи № 111 в Донецьку; закупівлю Донецькою міськрадою дорогих пересувних біотуалетів; оприлюднену мером обласного центру Олександром Лук'янченком декларацію про доходи.

 

Як пише ZN.ua, останній «темник» (13-19 червня) описує тему тижня як «діяльність на попередження та вирішення проблем соціально-економічного розвитку регіону». Меседж тижня - «безпека регіону - безпека держави!».

 

16 червня новини на 27-му каналі мали розповісти про участь обласного керівництва у командно-штабних навчаннях «Сприяння 2011» (навчання проходять у Львові). Спікером планувався перший заступник губернатора Сергій Дергунов, а меседжем дня - «Гарантія безпеки - готовність до оборони».

 

У п'ятницю та на вихідних будуть транслюватися привітання медикам, що відзначатимуть своє професійне свято 19 червня. Меседж - «держава піклується про здоров'я своїх громадян».

 

Працівники Донецької ОДТРК скаржаться, що керівництво телекомпанії вкрай неохоче виділяє техніку, транспорт і ефірний час для репортажів про події, що не входять в заздалегідь складений перелік. «У підсумку спалах холери ми висвітлили, взагалі не виїжджаючи до Маріуполя. Мовляв, немає бензину. Спасибі, хоч колеги допомогли, дали "картинку" з місця, під яку начитали вичавку з повідомлень інформагентств», - розповів співробітник ОДТРК.

 

 

 

 

 


 

Гендиректор Донецької ОДТРК Олег Джолос заявив, що в ОДТРК немає «темників», а є «дорожні карти» роботи.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - ZN.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22915
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кировоград
4700 дн. тому
Какие дорожные карты? какие темники? У нас такого нет. Нам бы бензин, аппаратуру и хоть чуточку увеличить зарплату - остальное дело таланта.
Львів
4701 дн. тому
ХА! ви ж цих потвор вибирали. ХАХАХА... А у нас свобода навіть на державному ТБ, звісно ж, не така, як при помаранчевих, але все ж... гнийте і далі, паршиві лизуни ПРдкниів!!! ХАХАХА
Одесса
4702 дн. тому
О, господа-друзья Востока! Да у вас та же херь, что и у нас..) Как это хорошо видно, что мы хусударственное тв... ни бензина, ни мат-обеспеченности, ни зарплат, ни черта нет, а план давай, что ВСЁ У НАС ХОРОШО!!
гость
4704 дн. тому
Джо, а что скажет комитет по свободе слова...:) :) :)
гость 101
4705 дн. тому
Джо! Тяжелая она, шапка мономаха! Строчил бы себе заметки в свою маленькую красноармейскую газетку- спал бы сегодня спокойно. Полез со своим св-ным ры-ом в чужой ряд. А хысту-то нету. над тобой не только в белом доме, а давно уже и ближайшее окружение хохочет. Анна Леонидовна уже даже ковер для дальней дороги приготовила. Ты с ней посоветуйся, что делать с невыплачеными зарплатами и надбавками, а главное- что за это бывает :)
vnimatelnij
4705 дн. тому
джолос, ты вообще-то заметил как подставил первое лицо области и сделал из него врага свободы слова? Молодец! Так держать! Флаг тебе в руки и паровоз навстречу!
Jol-os
4705 дн. тому
Шеф, усё пропало! Кресло уезжает, госкомитет всё знает, Верховна рада негодует, сам заврался по саму макушку... Что же будет?! Что же я скажу в понедельник на аппаратном у губера? Неужели прийдется сознаться в собственной ту-глу-пости! Караул!11
Jolos-2
4705 дн. тому
зачем, танюшка, (жона) ты меня впихнула в эту дупу?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду