В Україні запустили ісламську інформагенцію «Умма»

20 Червня 2011
7053
20 Червня 2011
11:50

В Україні запустили ісламську інформагенцію «Умма»

7053
В Україні запустили ісламську інформагенцію «Умма»

1 червня  в Україні було запущено першу ісламську інформагенцію «Умма». Про це ТК повідомив її головний редактор Андрій Деркач.

 

За словами головреда, мета створення такого ресурсу - презентація в інформаційному просторі України ісламського погляду на різні події та тенденції: «Ми позиціонуємо себе як нішеве видання, розраховане на певні категорії, на певну читацьку аудиторію, до якої зараховуємо українських мусульман, а також тих, хто цікавиться проблемами ісламу та подіями в мусульманських країнах». Зазначимо, що за віросповіданням Андрій (мусульманське ім'я - Анвар) Деркач також є мусульманином.

 

Як розповідає Андрій Деркач, однією з причин запуску агенції є нестача інформації в Україні про ісламський світ і брак об'єктивного погляду на події в ньому: «Здебільшого український читач отримує інформацію про іслам та про мусульман з російських джерел та західних, які виходять із позиції європоцентризму».

 

Один з наріжних принципів подання тем в інформагенції «Умма» - уникання тих тем, які можуть посварити чи якось загострити суперечності між людьми різних віросповідань. «Ці теми ми обходимо свідомо і відверто про це кажемо. Натомість робимо акцент на міжконфесійному діалозі, неприпустимості будь-яких форм ксенофобії по відношенню до національних та релігійних меншин в Україні», - говорить Андрій Деркач.

 

Засновниками інформагенції, за словами головреда, є підприємці-мусульмани, які мають бізнес в Україні.

 

На сьогодні штат редакції ще формується, але вже працює троє випускових редакторів, технічний редактор та перекладачі з арабської, перської та турецької мов, також є стрингери у Туреччині, Ірані, мусульманських регіонах Росії. Також формується кореспондентська мережа по регіонах України.

 

Зазначимо, «Умма» - поняття, яке позначає спільноту мусульман. Вживається на позначення всіх, хто сповідує іслам, без розрізнення національної приналежності і громадянства.

 

Андрій Деркач також працює редактором відділу політики в газеті «Экономические известия».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7053
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду