detector.media
20.06.2011 11:50
В Україні запустили ісламську інформагенцію «Умма»

1 червня  в Україні було запущено першу ісламську інформагенцію «Умма». Про це ТК повідомив її головний редактор Андрій Деркач.

 

За словами головреда, мета створення такого ресурсу - презентація в інформаційному просторі України ісламського погляду на різні події та тенденції: «Ми позиціонуємо себе як нішеве видання, розраховане на певні категорії, на певну читацьку аудиторію, до якої зараховуємо українських мусульман, а також тих, хто цікавиться проблемами ісламу та подіями в мусульманських країнах». Зазначимо, що за віросповіданням Андрій (мусульманське ім'я - Анвар) Деркач також є мусульманином.

 

Як розповідає Андрій Деркач, однією з причин запуску агенції є нестача інформації в Україні про ісламський світ і брак об'єктивного погляду на події в ньому: «Здебільшого український читач отримує інформацію про іслам та про мусульман з російських джерел та західних, які виходять із позиції європоцентризму».

 

Один з наріжних принципів подання тем в інформагенції «Умма» - уникання тих тем, які можуть посварити чи якось загострити суперечності між людьми різних віросповідань. «Ці теми ми обходимо свідомо і відверто про це кажемо. Натомість робимо акцент на міжконфесійному діалозі, неприпустимості будь-яких форм ксенофобії по відношенню до національних та релігійних меншин в Україні», - говорить Андрій Деркач.

 

Засновниками інформагенції, за словами головреда, є підприємці-мусульмани, які мають бізнес в Україні.

 

На сьогодні штат редакції ще формується, але вже працює троє випускових редакторів, технічний редактор та перекладачі з арабської, перської та турецької мов, також є стрингери у Туреччині, Ірані, мусульманських регіонах Росії. Також формується кореспондентська мережа по регіонах України.

 

Зазначимо, «Умма» - поняття, яке позначає спільноту мусульман. Вживається на позначення всіх, хто сповідує іслам, без розрізнення національної приналежності і громадянства.

 

Андрій Деркач також працює редактором відділу політики в газеті «Экономические известия».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY