Українці купили 90 тис. електронних книжок минулого року

14 Червня 2011
10947
14 Червня 2011
14:51

Українці купили 90 тис. електронних книжок минулого року

10947
Українці купили 90 тис. електронних книжок минулого року

Минулого року в Україні було продано близько 90 тис. пристроїв для читання електронних книжок, а в першому кварталі 2011-го - понад 35 тис., що на 135% більше за показники аналогічного періоду 2010 року. Таку оцінку дає дослідницькі компанія IDC, повідомляє ain.ua.

 

Аналітики зазначають, що за результатами 2010 року український ринок електронних ридерів став шостим за обсягом у регіоні EMEA (Європа, Близький Схід, Африка). А за показниками першого кварталу 2011-го Україна піднялася на сходинку вище, обігнавши Іспанію та наблизившись впритул до Франції.

 

Усього в EMEA минулого року було відвантажено майже 1,9 млн електронних книжок, 55% з яких мають модуль бездротової мережі WiFi і/або 3G. У числі лідерів - Amazon (26,2%) та Sony (23,4%).

 

У першому кварталі поточного року поставки книжок в EMEA зросли на 108% до 574 тис. одиниць.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду