Нацрада хоче визначити, що таке «дитяча передача»

10 Червня 2011
13188
10 Червня 2011
16:25

Нацрада хоче визначити, що таке «дитяча передача»

13188
Нацрада хоче визначити, що таке «дитяча передача»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує розробити документ, у якому будуть чітко виписані базові поняття та критерії дитячого мовлення. Про це на зустрічі з представниками ЮНІСЕФ 9 червня сказала заступник голови Нацради Лариса Мудрак, повідомляє прес-служба регуляторного органу.

 

«Враховуючи обсяг дитячого мовлення, зазначений у ліцензії, ми будемо керуватися цим документом і зможемо аргументовано пояснювати, чи відповідає той чи інший продукт критеріям дитячої передачі. Коли немає класифікації, дуже важко про щось говорити. На цих колізіях держава і стопориться. Дуже добре, коли у відносинах між державою та приватним сектором все чітко регламентовано», - зазначила вона.

 

За даними Нацради, досі в Україні юридично не визначені базові поняття дитячого мовлення, наприклад, що таке «дитяча передача», за якими критеріями вона визначається.

 

Представники ЮНІСЕФ запропонували свою допомогу, а саме експертизу регулювання цього питання за кордоном.

 

Окрім цього, буде створена робоча група, яка має протягом місяця розробити проект класифікації, в якому будуть прописані основні визначення. Цю групу очолить завідувач сектору міжнародних зв'язків Національної ради Людмила Василенко. Згодом проекти будуть виставлені на публічне обговорення, під час якого всі зацікавлені сторони зможуть внести свої корективи та пропозиції.

 

Як писала ТК, ситуація з дитячим мовленням обговорювалася на круглому столі, організованому Нацрадою. Учасники заходу запропонували законодавчо врегулювати критерії визначення дитячих програм із урахуванням різних вікових категорій і внести ці зміни в закон «Про телебачення і радіомовлення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду