У Росії ухвалили закон, що запровадить добровільну реєстрацію інтернет-видань

6 Червня 2011
22506
6 Червня 2011
18:28

У Росії ухвалили закон, що запровадить добровільну реєстрацію інтернет-видань

22506
Закон набуває чинності 10 листопада
У Росії ухвалили закон, що запровадить добровільну реєстрацію інтернет-видань

У Росії Державна дума 3 червня прийняла закон про правове регулювання ЗМІ, який, зокрема, прирівнює інтернет-сайти до засобів масової інформації, якщо вони добровільно зареєструються як ЗМІ. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Інтерфакс».

 

У законі також прописано, що ЗМІ отримають право реєструватися як автономні установи. Це дозволить їм залучати додаткове фінансування і не підпадати під вимоги закону про держзакупівлі.

 

За словами голови думського комітету з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Сергія Железняка, документ також запроваджує універсальні ліцензії на телерадіомовлення, які «дозволять мовити одразу в декількох форматах». Строк універсальної ліцензії становить 10 років. Нині за законом він становить п'ять років.

 

Закон набуває чинності 10 листопада 2011 року за винятком деяких положень. Він передбачає, що в Росії має бути створена державна інформаційна система, яка міститиме актуальну інформацію про всі зареєстровані ЗМІ.

 

Поправки до закону про ЗМІ вніс у Держдуму колишній депутат Валерій Коміссаров. У першому читанні він був прийнятий у лютому 2011 року. З критикою законопроекту раніше виступала Громадська палата, яка вважала, що вимоги до інтернет-ресурсів слід посилити.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду