detector.media
06.06.2011 18:28
У Росії ухвалили закон, що запровадить добровільну реєстрацію інтернет-видань
Закон набуває чинності 10 листопада

У Росії Державна дума 3 червня прийняла закон про правове регулювання ЗМІ, який, зокрема, прирівнює інтернет-сайти до засобів масової інформації, якщо вони добровільно зареєструються як ЗМІ. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Інтерфакс».

 

У законі також прописано, що ЗМІ отримають право реєструватися як автономні установи. Це дозволить їм залучати додаткове фінансування і не підпадати під вимоги закону про держзакупівлі.

 

За словами голови думського комітету з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Сергія Железняка, документ також запроваджує універсальні ліцензії на телерадіомовлення, які «дозволять мовити одразу в декількох форматах». Строк універсальної ліцензії становить 10 років. Нині за законом він становить п'ять років.

 

Закон набуває чинності 10 листопада 2011 року за винятком деяких положень. Він передбачає, що в Росії має бути створена державна інформаційна система, яка міститиме актуальну інформацію про всі зареєстровані ЗМІ.

 

Поправки до закону про ЗМІ вніс у Держдуму колишній депутат Валерій Коміссаров. У першому читанні він був прийнятий у лютому 2011 року. З критикою законопроекту раніше виступала Громадська палата, яка вважала, що вимоги до інтернет-ресурсів слід посилити.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY