Групу «Україна» очолив Федір Огарков, новинний департамент каналу «Україна» – Ігор Золотаревський

6 Червня 2011
15767
6 Червня 2011
14:43

Групу «Україна» очолив Федір Огарков, новинний департамент каналу «Україна» – Ігор Золотаревський

15767
Групу «Україна» очолив Федір Огарков, новинний департамент каналу «Україна» – Ігор Золотаревський

З 1 червня генеральним директором ТОВ «Медіа група "Україна"» став росіянин Федір Огарков (Фёдор Огарков), а директором з новинного мовлення телеканалу «Україна» - Ігор Золотаревський (Игорь Золотаревский).

 

Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» розповіла директор з розвитку медійного напряму бізнесу ЗАТ  «Систем Кепітал Менеджмент», голова наглядової ради медіагрупи «Україна» Катерина Лапшина.

 

Федір Огарков (на фото зверху) раніше був генеральним директором «Пронто-Москва», одного з найбільших у Росії видавців рекламно-інформаційних видань.

 

«Мы смотрим на бизнес с точки зрения создания цепочки добавленной стоимости. В этой цепи есть три основных элемента:  производство контента, его агрегирование и дистрибуция. Сейчас мы находимся, в основном, на уровне агрегирования. Уже продвигаемся в сторону собственного производства. И рассматриваем возможности для развития в области дистрибуции контента, - пояснила мотив призначення Катерина Лапшина. - Когда  мы смотрим на стратегию развития бизнеса и ищем синергии между нашими  активами,  мы предъявляем соответствующие требования и к менеджменту, который этим бизнесом управляет. Федор имеет достаточно широкий опыт работы в разных областях - и в FMCG, и в медийном бизнесе. С одной стороны, он обладает необходимыми управленческими компетенциями, а с другой - экспертизой в тех - новых - направлениях бизнеса, которые нам интересны (в частности, в интернете)».

 

Федір Огарков народився 1971 року в Ленінграді. 1993 року закінчив Ленінградський державний університет. З 1993 року - регіональний керуючий Wrigley. З 1997-го - директор з продажів у Росії Polaroid. З 1999-го - директор «Води Боржомі». З 2002 - гендиректор компанії «Русагро», з 2004 - гендиректор компанії «Кампомос». З 2006 року - виконавчий, з 2009-го - генеральний директор «Пронто-Москва».

 

Ігор Золотаревський (на фото знизу) консультував канал «Україна» під час перенесення інформаційного мовлення з Донецьку до Києва. Як повідомляла «Детектор медіа», редакція інформаційної програми «События» телеканалу «Україна» остаточно переїхала до Києва у березні. До цього Золотаревський був генеральним продюсером російської «АртМедиа групп» - компанії, яка виробляє телепрограми та серіали, спеціалізується на створенні та дистрибуції тематичних телевізійних каналів для супутникового та кабельного мовлення.

 

 

 

Відповідно до структури управління новинним мовленням медіагрупи, директор з новинного мовлення каналу «Україна» також буде директором телеканалу «Новини». Роботу над запуском цього телеканалу група планує відновити найближчим часом.

 

Нагадаємо, раніше медіагрупою керував Вальдемар Дзікі. Після його уходу  обов'язки генерального директора з 1 лютого 2011 року виконував фінансовий директор телеканалу і медіагрупи «Україна» Олексій Романюта.

 

«Детектор медіа»

 

Фото прес-служби "України" і сайту mediarevolution.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15767
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
cabman
4704 дн. тому
да уж, однако, вот! (с)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду