Охоронця УДО покарали за перешкоджання у зйомках кореспонденту «Української правди»

5 Червня 2011
11206
5 Червня 2011
10:28

Охоронця УДО покарали за перешкоджання у зйомках кореспонденту «Української правди»

11206
Охоронця УДО покарали за перешкоджання у зйомках кореспонденту «Української правди»
В Управлінні державної охорони України проведели службову перевірку щодо обставин непорозуміння між журналістами інтернет-видання «Українська Правда» та військовослужбовцем УДО України. Нагадаємо, 12 квітня 2011 року під час офіційного візиту Голови уряду РФ Володимира Путіна в Україну УДО на перетині вулиць Шовковичної і Лютеранської в Києві перешкоджав журналістам знімати проїзд кортежу, який виїжджав із воріт Адміністрації президента. Зокрема, службовець виривав камеру в журналіста «Української правди», пояснюючи це тим, що проїзд кортежу заборонено знімати.
 
Як зазначають в УДО, встановлено, що військовослужбовець дотримувався вимог в рамках поставленого завдання на інструктажі: «Співробітник УДО України попереджав журналістів видання про введення особливого режиму охоронного заходу. Водночас, спілкуючись з журналістами, розмову вів не етично, порушивши вимоги п. 5 статті 4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України (а саме обов’язок поводитися з гідністю і честю) та допустив формування негативного іміджу Управління державної охорони України».
За результатами службової перевірки на військовослужбовця наклали дисциплінарне стягнення. З особовим складом проведено «додаткові заняття щодо чіткого порядку дій оперативних нарядів у ході здійснення охоронних заходів».

Разом з тим, представники УДО нагадує, що стосовно фото- і відеозйомки іноземних делегацій здійснює особливий режим із забезпечення безпеки: «При нагоді УДО України звертає увагу працівників мас-медіа на те, що у сфері відповідальності правоохоронного органу спеціального призначення знаходиться і забезпечення безпеки глав іноземних держав, парламентів та урядів, керівників міжнародних організацій, які прибувають в Україну чи перебувають на її території з офіційними візитами. Особливі заходи безпеки під час візиту високих гостей держави пов’язані, в тому числі, із посиленням терористичних загроз в їх адресу. Тому УДО України здійснює особливий режим із забезпечення безпеки делегацій, зокрема це стосується здійснення фото- і відеозйомкиохороняємих персон та маршрутів їхнього пересування».
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду