Прокуратура порушила кримінальну справу стосовно нападників на знімальну групу 5-го каналу

4 Червня 2011
14217
4 Червня 2011
17:19

Прокуратура порушила кримінальну справу стосовно нападників на знімальну групу 5-го каналу

14217
Прокуратура порушила кримінальну справу стосовно нападників на знімальну групу 5-го каналу
Прокуратура Подільського району Києва порушила кримінальну справу стосовно трьох громадян за напад на знімальну групу 5-го каналу.
 
Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, справу порушено за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та хуліганства, вчиненого групою осіб (частина 1 статті 171, частина 2 статті 296 Кримінального кодексу України).
 
Як встановлено, 1 червня троє осіб у стані алкогольного сп’яніння безпричинно напали на знімальну групу 5-го каналу в одному із столичних дворів на вулиці Оленівській, яка знімала там сюжет відповідно до редакційного завдання.
 
При цьому вони грубо порушили громадський порядок, нанесли тілесні ушкодження оператору та особі, яка давала інтерв’ю.
 
Наразі у справі проводяться слідчі дії з метою встановлення всіх обставин події та причетних до скоєння цього злочину осіб, зазначили в прокуратурі.
 
Нагадаємо,  1 червня близько 18:30 на знімальну групу 5-го каналу напали невідомі. Інцидент стався із журналісткою Оксаною Андрієвською та оператором Віктором Сніжком.
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду