Олександр Кудрявцев очолив видавництво «Дніпро»

3 Червня 2011
15509
3 Червня 2011
12:36

Олександр Кудрявцев очолив видавництво «Дніпро»

15509
Олександр Кудрявцев очолив видавництво «Дніпро»

Директором державного спеціалізованого видавництва художньої літератури «Дніпро» став Олександр Кудрявцев. Попередній керівник - Володимир Войтович - звільнився з посади за власним бажанням. Про це повідомляє сайт Держкомтелерадіо.

 

Раніше Олександр Кудрявцев працював у газетах, на профспілковій роботі, на керівних посадах підвідомчих структур Київської міської адміністрації. З 2002 по 2008 року працював у Держкомтелерадіо на посадах заступника директора господарчо-будівельної дирекції та віце-президента Національної радіокомпанії України. Має досвід видавничої діяльності: був заступником генерального директора державного підприємства «Інформаційно-видавничий центр Державної податкової адміністрації України». Останнім часом обіймав посаду радника голови Держкомтелерадіо України на громадських засадах.

 

Голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк, представляючи колективу нового керівника, зазначив, що перед видавництвом стоїть кілька важливих завдань. «По-перше, - зберегти майно видавництва. Як відомо, через те, що свого часу між видавництвом та КП «Київміськжитлоспецексплуатація» не був вчасно пролонгований договір  оренди нерухомого майна, орендодавець через суд вимагав виселення ДСВХЛ «Дніпро» із займаного приміщення. Зараз досягнута домовленість про призупинення процедури виселення. Перед новим директором стоїть також завдання повернути видавництво до лав флагманів українського книговидання, налагодити роботу з авторами, книгарнями та бібліотеками, особливо сільськими та шкільними», - пише прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У «Дніпрі» працювали Павло Тичина, Василь Еллан-Блакитний, Георгій Нарбут та інші. «У сучасних умовах, на жаль, видавництво не витримало жорсткої конкуренції, втратило лідерські позиції. На складах «Дніпра» лежать нереалізовані книжки на суму понад 40 тисяч гривень. Перевірка контрольно-ревізійного відділу Комітету виявила інші суттєві недоліки у роботі видавництва. Ми сподіваємось, що з приходом нового керівника ситуація покращиться, недоліки будуть виправлені», - зазначив Юрій Плаксюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15509
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександра Величко
4685 дн. тому
Старе керівництво видавництва Дніпро жило на кошти від оренди і нове починає жити на ці кошти. В цьому приміщенні Дніпра від нього тільки новопризначений директор, а всі люди що там знаходяться працюють на інші організації але оформленні працівниками Дніпра. Загробили таку структуру.Все це - корупція. Наша пісня гарна нова -- починаєм її знову.
Василь Абрамович
4685 дн. тому
Пане директор, а чого й далі у старому видавництві його приміщення здаються всім кому попало.А ви йдучи усвій великий кабінет не бачите лівих людей
письменник
4719 дн. тому
Цікаво, кого це повидавали на 40 тис. грн, такого, що люди купувати не хочуть? Чи не "своїх"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду