НТКУ отримуватиме від Arte більше програмного продукту

2 Червня 2011
17821
2 Червня 2011
13:44

НТКУ отримуватиме від Arte більше програмного продукту

17821
НТКУ отримуватиме від Arte більше програмного продукту

Національна телекомпанія України та канал Arte France найближчим часом підпишуть угоду про надання програмного продукту для трансляції в ефірі Першого національного каналу. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

За цією інформацією, Arte France постачатиме програми «Культурно-освітній документальний фільм», «Мистецтво і культура», «Біографія», «Відкриття», «Пригоди», «Наука», «Теми неділі і вівторка», «Історична середа».

 

Нагадаємо, починаючи з 2003 року в рамках співпраці з Arte Перший національний щорічно одержує близько 50 годин документальних фільмів виробництва Arte France для показу українською мовою. Нагальність підписання додаткової угоди, як зазначає прес-служба НТКУ, обумовлена зацікавленістю сторін у співпраці та новими умовами програмного постачання.

 

11-13 березня 2011 року Перший національний та Arte провели кіновестиваль «Вікенд з Arte», в рамках якого відбулися трансляція документальних фільмів французьких режисерів,запис спецпрограми «Толерантність та телебачення» і конкурс короткометражних авторських стрічок. Тоді перемогу здобув фільм «Ерік» київського режисера Сергія Степанського. Також 26 квітня 2011 року в Ефірі Першого національного вийшов спецпроект «Чорнобиль. Історія без кінця». Випуск, присвячений річниці Чорнобильської трагедії, зі студії НТКУ транслювався у режимі прямого ефіру на територію Франції та Німеччини.

 

Телеканал Arte розпочав роботу у Страсбургу 1992 року спільними зусиллями французів та німців «у прагненні надати співпраці між двома країнами нового культурного виміру». Орієнтований на європейську та міжнародну спільноту канал веде мовлення одночасно французькою та німецькою мовами. Фінансується спільно обома країнами: на 95% з державного бюджету та на 5% за рахунок спонсорських внесків. Основу контенту становлять мистецтво та культурне розмаїття.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17821
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду