Перший національний та Arte покажуть спільний проект «Чорнобиль. Історія без кінця»

22 Квітня 2011
14739
22 Квітня 2011
19:48

Перший національний та Arte покажуть спільний проект «Чорнобиль. Історія без кінця»

14739
Перший національний та Arte покажуть спільний проект «Чорнобиль. Історія без кінця»

26 квітня Перший національний і франко-німецький телеканал Arte покажуть спільний проект «Чорнобиль. Історія без кінця». У рамках проекту відбудеться трансляція двох документальних фільмів - «Європа і Чорнобиль» (режисер Домінік Гро) і «Чорнобиль назавжди» (режисер - Ален де Алле), а також ток-шоу, присвячене темі аварії на ЧАЕС. Про це повідомляє прес-служба Першого.

 

Ток-шоу транслюватиметься у прямому ефірі зі студії Національної телекомпанії України в Києві. У розмові, присвяченій екологічній тематиці, візьмуть участь провідні фахівці цієї сфери - Bertrand Barré, Rebecca Harms, Michael Schneider, Alain de Halleux. Ведучою дебатів буде Annie Claude Elkaim.

 

Творчі та технічні команди НТКУ й Arte вже ведуть спільну підготовку зйомки. Минулого тижня делегація Arte приїжджала до Києва, для ознайомлення зі студією.

 

Документальний фільм «Європа і Чорнобиль» - «транс'європейська постчорнобильська подорож, виткана з протилежних за змістом точок зору і оцінок». Стрічка заснована на даних, зібраних в найбільш забруднених країнах, науковому аналізі суперечливих відомостей про кількість радіоактивного осаду, які викликають палкі дебати. У фільмі взяли участь експерти з міжнародних європейських організацій і прості люди.

 

«Чорнобиль назавжди» - фільм Алена де Аллі про найбільш руйнівну індустріальну катастрофу ХХ століття. «Для молоді Чорнобиль - зона з віртуальної реальності гри. А що ж у справжній реальності?», - йдеться в анонсі картини.

 

«Ми дуже пишаємося тим, що не тільки продовжуємо співпрацю з Arte, а й розвиваємо її. Від адаптації документальних фільмів франко-німецького каналу, ми перейшли до великих спільних проектів, в яких Перший національний грає важливу роль. Адже глядачі всієї Європи будуть дивитися в прямому ефірі дебати, організовані Першим національним і проведені в студії Першого національного», - прокоментував підготовку спільного проекту заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш.

 

Як писала ТК, Перший національний та Arte нещодавно провели спільний проект «Уїк-енд з Arte», у рамках якого в ефірі Першого транслювалися французькі та німецькі документальні фільми.

 

Нагадаємо, телеканал Arte розпочав роботу в Страсбурзі 1992 року спільними зусиллями французів та німців «у прагненні надати співпраці між двома країнами нового культурного виміру». Орієнтований на європейську та міжнародну спільноту канал веде мовлення одночасно французькою та німецькою мовами. Фінансується спільно обома країнами: на 95% з державного бюджету та на 5% за рахунок спонсорських внесків. Основу контенту становлять мистецтво та культурне розмаїття.

 

Починаючи з 2003 року Arte співпрацює з Першим національним телеканалом. В рамках цієї взаємодії НТКУ щорічно одержує близько 50 годин документальних фільмів виробництва Arte France для показу українською мовою. Політика співпраці Arte France передбачає залучення до співпраці суспільних телеканалів Південно-Східної та Східної Європи, країн Кавказу та Курдистану.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14739
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
agata
4802 дн. тому
Дорогие телезрители дело не в профессионализме, а в том что 21 век на на дворе, и критерии качества слышно и видно, это не критерии. Дело не только в унизительной зарплате, но и нервных клетках, кторые затрачиваються на реанимацию данного мусорного оснащения в аппаратной. Хоть кому-то в этой убогой стране должно быть за "державу обидно". Француз только над нами посмеялся, то что от этого пульта отвалиться сможет забрать в качестве сувенира. Как правило такими статьями, как эта, руководство НТКУ пускает пыль в глаза о своей "творческо-трудовой деятельности", мол не зря харчи проедаем и штаны просиживаем.
ф-1
4804 дн. тому
То , что эти пульты и камеры выдают в эфир сигнал , говорит о высоком профессионализме звукорежиссёров , операторов и инженеров НТКУ.Вот только оценить это морально и материально некому.Француз просто обделался с перепугу.Дали бы хоть половину его зарплаты нашим.
agata
4804 дн. тому
"Творчі та технічні команди НТКУ й Arte вже ведуть спільну підготовку зйомки. Минулого тижня делегація Arte приїжджала до Києва, для ознайомлення зі студією." И увидела какое барахло стоит в студии, а особенно в аппаратной АСБ-1, изумление французского звукорежиссёра просто не имеет границ(он оказался работать за эим пультом на эфире), все смеються и фотографируют (да кстати до этого смеялись русские и канадцы). А теперь технари из АСБ-1 пытаються реанимировать пульт звукорежиссёра Tesla 1989г, собирая блоки для него по всему АСК ;-) Страсбург нас не забудет.Смотреть, как начальство всем составом пытаеться пустить пыль о готовности к таким эфирам, очень забавно. Как говорит В.Ф.Янукович:"Нельзя же так безбожно воровать!" (вот божественно воровать можно ;-) ) Думаете я смеюсь, я плачу от этого бесконечно гниющего болота,которым является НТКУ, и осознаю, что другого не дано...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду