Приставки для цифрового ТБ стандарту DVB-T2 в Україні досі не сертифіковані

31 Травня 2011
24753
31 Травня 2011
13:37

Приставки для цифрового ТБ стандарту DVB-T2 в Україні досі не сертифіковані

24753
Приставки для цифрового ТБ стандарту DVB-T2 в Україні досі не сертифіковані

Приставки для перегляду ефірного цифрового телебачення з'являться в Україні не раніше, ніж запрацює мережа провайдера «Зеонбуд». Про це повідомив порталу «Дело» Валерій Юрченко, заступник генерального директора Національної радіокомпанії України.

 

«Поки що ніхто не може ввозити в країну абонентське обладнання, оскільки воно до цих пір не сертифіковано», - говорить Валерій Юрченко. За його словами, це означає, що навіть якщо канали й запустять цифрове мовлення у вересні, як це планує Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, то на перших порах у них не буде аудиторії.

 

Як відомо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 16 березня прийняла рішення, яким дозволила «Зеонбуду» обирати між DVB-T і DVB-T2. Наприкінці березня провайдер чотирьох цифрових мультиплексів «Зеонбуд» ухвалив остаточне рішення мовити в усіх чотирьох мультиплексах у стандарті DVB-T2. Приставки, які підтримують другий стандарт, поки що не сертифіковані в Україні.

 

Стандарт цифрового наземного мовлення DVB-T2 розроблено у 2008 році. Наприкінці 2009 року його почала впроваджувати Велика Британія. Стандарт має на 30% вищу пропускну здатність, ніж DVB-T, а також ефективнішу систему корекції помилок і більшу гнучкість у системах кодування. Якщо, DVB-T дає змогу мультиплексування в один пакет до 10 телеканалів, то з DVB-T2 кількість каналів у мультиплексі зростає до 16.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24753
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телекритика
4712 дн. тому
Валерій Юрченко - фахівець з технічних аспектів мовлення, і не лише радіо, а й телевізійного. Кілька років тому він писав для Телекритики статтю про цифрове мовлення, можете ознайомитися http://www.telekritika.ua/media-rinok/cabletv/2008-12-05/42459
Bob
4713 дн. тому
Та похоже , кто только не имеет к этому несуществующему формату вещания DVB-T2 , отношение. Это как не убитый медведь , только цифровой !
//
4713 дн. тому
А замдиректора Национальной РАДИОкомпании какое имеет отношение к этому вопросу???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду