Волинський журналіст вимагає порушити кримінальну справу проти депутата за відмову від коментаря

27 Травня 2011
15132
27 Травня 2011
17:19

Волинський журналіст вимагає порушити кримінальну справу проти депутата за відмову від коментаря

15132
Волинський журналіст вимагає порушити кримінальну справу проти депутата за відмову від коментаря

Редактор часопису «Хроніки Любарта» Андрій Лучик звернувся до прокуратури із заявою, в якій вимагає порушити кримінальну справу проти депутата Луцької міськради Євгена Ткачука за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це повідомляє ЗІК.

 

Андрій Лучик підтвердив, що подано заяву до прокуратури. Копію цього документа він виклав у соціальній мережі. Зокрема, журналіст стверджує, що звернуся за коментарем до депутата Луцької міськради Євгена Ткачука щодо будівництва пішохідного мосту від залізничного вокзалу до Варшавського ринку.

 

За словами пана Лучика, після цього до нього зателефонував депутат і нібито сказав: «Я забороняю давати вам якісь коментарі від мого імені в газеті. Все. Щоб не було потім проблем».

 

Редактор часопису розцінює це як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів і просить правоохоронців порушити проти депутата кримінальну справу за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України.

 

Своєю чергою, Євген Ткачук заперечує тиск на журналіста. «Насправді я сказав Лучику: "Щоб у мене не було проблем". І це моє особисте право як громадянина просити не публікувати мої слова, озвучені під час телефонної розмови», - каже він.

 

«Я жодним чином не мав на увазі перешкоджати роботі волинських журналістів чи, тим більше, вживати погроз. Я дуже поважаю працівників ЗМІ, їхній дуже нелегкий хліб і завжди знаходжу з ними спільну мову», - додав Євген Ткачук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15132
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
юстас
4717 дн. тому
Попередньому коментатору: що ти курив?
1234
4720 дн. тому
Принципиальній Волынский журналист пусть лучше напишет: за какие такие заслуги и всвязи с какой такой глубокой нуждой любимый им депутат Каськив получил в прошлом году МАТЕРИАЛЬНУЮ ПОМОЩЬ в размере более 35 тысяч. А также пусть выяснит: почему пустобрех, очень нуждающий и получающий материальную помощь, живущий по льготам,простым людям немыслимым, должен получать ежемесячно официальной зарплаты в размере 2100 долларов США?! это -нужда?! так пусть как в Германии, сначала продаст свои автомобили ,а потом пулачает материальную помощь! Или про это честному журналисту с Волыни писать не с руки!? Депутат от НУНС Владислав Каськив в 2010 году получил 234,4 тысячи гривен совокупного дохода. Об этом говорится в его декларации, обнародованной самим депутатом на запрос инициативы "Новый гражданин" Он получил заработную плату народного депутата (199,3 тысяч гривен) и материальную помощь (более 35 тысяч гривен). В собственности депутата нет ни дома, ни квартиры, ни земли. При этом Каськив имеет две машины Toyota Land Cruiser (объем двигателя 2400) и Volkswagen (2459). Доход и собственность членов семьи Каськив не задекларировал. На счетах в банках и финансово-кредитных учреждениях у депутата сохраняется почти 31 тысяча гривен.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду