detector.media
27.05.2011 17:19
Волинський журналіст вимагає порушити кримінальну справу проти депутата за відмову від коментаря

Редактор часопису «Хроніки Любарта» Андрій Лучик звернувся до прокуратури із заявою, в якій вимагає порушити кримінальну справу проти депутата Луцької міськради Євгена Ткачука за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це повідомляє ЗІК.

 

Андрій Лучик підтвердив, що подано заяву до прокуратури. Копію цього документа він виклав у соціальній мережі. Зокрема, журналіст стверджує, що звернуся за коментарем до депутата Луцької міськради Євгена Ткачука щодо будівництва пішохідного мосту від залізничного вокзалу до Варшавського ринку.

 

За словами пана Лучика, після цього до нього зателефонував депутат і нібито сказав: «Я забороняю давати вам якісь коментарі від мого імені в газеті. Все. Щоб не було потім проблем».

 

Редактор часопису розцінює це як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів і просить правоохоронців порушити проти депутата кримінальну справу за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України.

 

Своєю чергою, Євген Ткачук заперечує тиск на журналіста. «Насправді я сказав Лучику: "Щоб у мене не було проблем". І це моє особисте право як громадянина просити не публікувати мої слова, озвучені під час телефонної розмови», - каже він.

 

«Я жодним чином не мав на увазі перешкоджати роботі волинських журналістів чи, тим більше, вживати погроз. Я дуже поважаю працівників ЗМІ, їхній дуже нелегкий хліб і завжди знаходжу з ними спільну мову», - додав Євген Ткачук.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY