Міліція обшукала квартиру одеського журналіста Осинського і допитала його (+КОМЕНТАР ОСИНСЬКОГО)

27 Травня 2011
10869
27 Травня 2011
12:57

Міліція обшукала квартиру одеського журналіста Осинського і допитала його (+КОМЕНТАР ОСИНСЬКОГО)

10869
Міліція обшукала квартиру одеського журналіста Осинського і допитала його (+КОМЕНТАР ОСИНСЬКОГО)

27 травня міліція провела обшук у керівника одеської міської організації УНА-УНСО Богдана Осинського і затримала його. Про це повідомляє у блозі на «УП» координатор ліберального українського клубу Андрій Юсов. Блогер і громадська активістка Олена Білозерська називає Осинського журналістом.

 

За інформацією Юсова, після обшуку Осинського без пояснень затримали, і після цього зв'язок з ним перервався.

 

У відділі зв'язків з громадськістю одеської міліції «Детектор медіа» підтвердили, що був проведений обшук у помешканні Богдана Осинського.

 

«Він був запрошений співробітниками міліції у Хмельницький райвідділ у межах кримінальної справи, порушеної у січні 2011 року щодо підпалу приміщення Партії регіонів. Зараз він  допитаний та звільнений», - зазначила у коментарях ТК керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС в Одесі Тетяна Хмельницька.

 

Поки що у міліції ТК не змогли уточнити, у якості кого - свідка чи підозрюваного - був допитаний журналіст. Однак пообіцяли надати цю інформацію згодом.

 

На думку керівника центру зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області Віктора Мирошниченка, Осинський не є журналістом, оскільки наразі він безробітний. Про це він заявив виданню «МОСТ-Одесса». «Задержанный гражданин Украины Богдан Осинский является безработным, а не журналистом. Он приглашен в РОВД для беседы. У него в квартире по решению суда был проведен обыск. В настоящее время он дает показания по возбужденному ранее уголовноу делу», - сказав Мирошниченко.

 

(ДОДАНО)

 

У коментарі ТК пан Осинський повідомив, що він співпрацює з одним інтернет-виданням на громадських засадах. Він зазначив, що був опитаний як свідок. За його словами, під час обшуку в нього вилучили фотоапарат, комп'ютер і два диктофони.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10869
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
oodtrk
4727 дн. тому
В прошлом году Богдана Осинского уволили из Одесской областной государственной телерадиокомпании, где он несколько лет работал журналистом на радио. По официальной версии руководства - сокращение штата. Фактически же - за его политическую деятельность, прежде всего - за скандал, о котором неоднократно писала "Телекритика" Вот ссылки: http://dusia.telekritika.ua/ZHlobogorod/13500 http://www.telekritika.ua/news/2010-07-29/54681 http://www.telekritika.ua/news/2010-04-11/52241 http://www.telekritika.ua/news/2010-07-28/54651?theme_page=40& Кстати, сейчас на Одесской ОГТРК снова кипят страсти. На этот раз двое телеведущих обратились к руководству с официальным запросом обнародовать доходы административно-управленческого персонала. Поводом послужили многочисленные злоупотребления руководства Одесской ОГТРК в финансовой сфере, в распоряжении ими как бюджетными средствами, так и средствами спецфонда. Вот ссылка на статью: http://www.048.ua/article/56011
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду