Розгляд справи Пукача перенесли на 16 червня

26 Травня 2011
7287
26 Травня 2011
18:01

Розгляд справи Пукача перенесли на 16 червня

7287
Розгляд справи Пукача перенесли на 16 червня

Попереднє слухання кримiнальної справи стосовно екс-начальника департаменту зовнiшнього спостереження МВС України Олексiя Пукача перенесене на 16 червня. Про це повiдомив адвокат матерi журналiста Георгiя Гонгадзе, Лесi, Андрiй Федур, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Пан Федун розповів про це після засідання справи 26 травня: «У черговий раз оголосили перерву в попередньому розглядi, оскiльки Пукачу необхiдно ознайомитися з матерiалами справи. Бiльше жодних питань ми не розглядали».

 

На його думку, це свідчить про затягування справи: «Я особисто не можу зрозумiти що вiдбувається, очевидною є одна рiч: чомусь вiдбувається затягування розгляду цiєї справи. Яка причина - менi невiдомо, треба розумiти, що найближчим часом, виходячи з того, як будуть розвиватися подiї, ми це побачимо».

 

Однак представник вдови журналiста Георгiя Гонгадзе Мирослави в судi Валентина Теличенко переконана: «Перенесення попереднього розгляду на 16 червня - це вимушений захiд i цiлком законний, тому що будь-який учасник процесу повинен мати достатньо часу для належної пiдготовки до судового засiдання».

 

Також у коментарях «Українській правді» пані Теличенко сказала, що слідство проігнорувало низку статей Кримінально-процесуального кодексу, які регулюють питання ознайомлення з матеріалами справи потерпілих та обвинувачених: «Сьогодні з'ясувалося, що жодного з тих томів, які мають гриф секретності, Пукачу на вивчення не дали».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7287
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду