Тетяна Монтян оголосила голодування на знак протесту проти Житлового кодексу

22 Травня 2011
14356
22 Травня 2011
11:52

Тетяна Монтян оголосила голодування на знак протесту проти Житлового кодексу

14356
Тетяна Монтян оголосила голодування на знак протесту проти Житлового кодексу

Ведуча програми «Альбертейнштейн» на ТВі, адвокат Тетяна Монтян вирішила оголосити шеститижневе голодування на знак протесту проти намірів парламенту ухвалати Житловий кодекс. Таку заяву вона зробила в ефірі «Альбертейнштейн» 21 травня.

 

«Оскільки я вичерпала абсолютно всі засоби показати суспільству, яку шкоду і катастрофу несе за собою прийняття Житлового кодексу, і трагедія в тому, що ця шкода і катастрофа буде тільки в середньостроковій і довгостроковій перспективі, я вирішила оголосити шеститижневе голодування, аби привернути увагу суспільства до цього неподобства», - сказала вона.

 

«І все-таки (вирішила) дуже просити при цьому замість Житлового кодексу прийняти інший законопроект, який також поданий у Верховну Раду Кабміном і паном Азаровим - № 8474, яким пропонується внести цілком логічні й адекватні зміни до закону про об'єднання співвласників багатоквартирних будинків», - додала пані Монтян.

 

Перед цим вона наголосила, що Житловий кодекс нікому не потрібен і порівняла його розробників з п'ятирічними дітьми: «Незважаючи на всі мої зусилля, Житловий кодекс таки збираються прийняти, хоча визнають, що він нікому не потрібен. Але оскільки на його розробку витратили більше 10 років, цим людям тепер соромно зізнатися суспільству, що людям кодекс насправді не потрібен. Вони не порадилися зі спеціалістами, чи він потрібен взагалі. А тепер вони поводяться, як діти п'ятирічні, які зжерли варення без відома мами і підпалили квартиру, щоб мама про це не дізналася».

 

«Детектор медіа» пані Монтян повідомила, що голодування розпочалося 21 травня і триває вже добу. Про причини, які спонукали її до цього, вона детально написала в заяві на своєму сайті «Інфопорн». Рішення оголосити голодування в пані Монтян виникло після того, як 18 травня на розширеному засіданні Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики депутати домовилася внести у Верховну Раду так званий «полегшений» варіант Житлового кодексу.

 

Ведучий «Альбертейнштейн» Ігор Ліскі заявив в ефірі, що вони з другим ведучим Андрієм Грищенком відмовляли Тетяну. «Але Тетяна - людина принципова», - додав Андрій Грищенко.

 

За словами Ігоря Ліскі, вони з Андрієм Грищенком після програми напишуть лист до Віктора Януковича і попросять «не зупинятися на досягнутому і звільнити весь Кабмін на чолі з Азаровим».

 

Насамкінець Андрій Грищенко заявив, що він натомість їстиме - на знак протесту - багато і «не в себе», щоб люди знали, дивлячись на нього, що в країні все гаразд.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14356
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дієтолог Бреґ
4723 дн. тому
"Андрій Грищенко заявив, що він їстиме багато і «не в себе», щоб люди знали", яка в нас ЗАЖЕРЛИВА і ЖАДІБНА влада.
123
4723 дн. тому
Правильно! Ей давно худеть пора!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду