Олена Кондратюк: Закон про повну заборону реклами тютюну треба ухвалити на цій сесії

20 Травня 2011
10643
20 Травня 2011
16:17

Олена Кондратюк: Закон про повну заборону реклами тютюну треба ухвалити на цій сесії

10643
Робоча група з доопрацювання законопроекту №5164 опрацювала частину поправок
Олена Кондратюк: Закон про повну заборону реклами тютюну треба ухвалити на цій сесії

Голова підкомітету з питань реклами Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олена Кондратюк хоче, щоб законопроект № 5164 про повну заборону реклами тютюну розглянули ще на поточній сесії парламенту, тобто до літніх канікул народних депутатів. Про це вона сказала під час засідання робочої групи з опрацювання цього законопроекту, яке відбулося 20 травня 2011 року.

 

Нагадаємо, робоча група з представників громадських організацій, рекламістів, тютюнових кампаній та журналістів має опрацювати понад 70 поправок до законопроекту № 5164 і надати свої рекомендації профільному Комітету. Наразі члени робочої групи розглянули частину поправок.

 

Дискусія розгорнулася з приводу того, чи потрібно вносити поправки тільки до закону «Про рекламу», чи до декількох діючих законів. Найбільш дискусійним виявилося питання про те, чи потрібно встановлювати перелік того, де саме заборонено рекламувати тютюнові вироби (чи варто просто суцільно заборонити рекламу тютюну). Оскільки думки розділилися, питання відклали. Якщо компроміс не буде знайдено, то членам профільного комітету буде надано дві альтернативні позиції робочої групи.

 

Вирішено 27 травня провести наступне засідання, на якому й завершити роботу. Далі рішення ухвалюватиме Комітет, а потім парламент.

 

Як писала ТК, радник президента Ганна Герман вірить, що президент Віктор Янукович підтримає законопроект  № 5164 про повну заборону реклами тютюну.

 

Як відомо, щороку 31 травня відзначається Всесвітній день без тютюну.

 

Нагадаємо, 16 травня представники громадських організацій закликали народних депутатів не зволікати із прийняттям законопроекту, який вже 600 днів поспіль перебуває у Верховній Раді, та не дозволити тютюновим лобістам, які включені до складу робочої групи, змінити текст законопроекту в інтересах тютюнової індустрії під час його підготовки до другого читання.

 

Як писала ТК, законопроект № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів) був ухвалений у першому читанні 30 листопада 2010 року 303 голосами. Він покликаний обмежити можливості тютюнових компаній рекламувати та стимулювати продаж їхніх виробів, насамперед серед молоді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду