detector.media
18.05.2011 18:59
Комітет свободи слова відхилив Концепцію державної інформаційної політики
А також проекти про ідентифікацію держзамовлення на телебаченні і про заборону реклами ліків

Парламентський комітет з питань свободи слова на своєму засіданні 18 травня відхилив проект Концепції державної інформаційної політики, підготовлений Кабінетом Міністрів.

 

Проект закону про Концепцію № 7251 наразі готується до другого читання. Члени комітету розглянули понад 40 поправок до нього. Але в результаті більшістю голосів рекомендували парламенту відхилити документ.

 

На засіданні були присутні двоє представників парламентської більшості - Олена Бондаренко та Володимир Ландік (Партія регіонів) - та п'ятеро членів опозиції: Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Віктор Уколов та Андрій Шевченко (БЮТ) і Юрій Стець (НУ-НС).

 

Нагадаємо, у першому читанні Комітет підтримав цей законопроект.

 

Крім проекту Концепції Комітет відхилив низку інших законопроектів, а саме: про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації про участь держави та органів місцевого самоврядування у створенні телепрограм (№ 8365); щодо уточнення терміну «Національний аудіовізуальний продукт»  (№ 8142); про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо обмеження реклами лікарських засобів (№ 8065); про внесення змін до деяких кодексів України щодо відповідальності за пропаганду нацизму і фашизму (№ 8149) та щодо відповідальності за пропаганду тоталітарної ідеології та практики комунізму (№ 8149-1).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY