Користувачі Google читають новинну пресу, «Яндекса» - гороскопи, Mail.ru – нічого конкретного

16 Травня 2011
14953
16 Травня 2011
20:26

Користувачі Google читають новинну пресу, «Яндекса» - гороскопи, Mail.ru – нічого конкретного

14953
Користувачі Google читають новинну пресу, «Яндекса» - гороскопи, Mail.ru – нічого конкретного

Відвідувачі найпопулярніших в Україні  пошукових систем та соціальних мереж Google, «Яндекс», Mail.ru, «Одноклассники» та «Вконтакте» мають відмінні вподобання щодо музики, преси, кінотеатрів і навіть кавових брендів. Відповідні результати дослідження оприлюднила Ольга Гаригіна з  компанії «TNS Україна» під час конференції «Нові медіа - нові можливості».

 

За демографічним профілем (вік, стать тощо) користувачі пошукових систем майже не відрізняються. А от з-поміж соціальних мереж вирізняються «Одноклассники»  - перевагою жінок (56%) та користувачів середнього віку (від 30 до 39 років). Особливість «Вконтакте» - висока частка користувачів - студентів та учнів (41%).

 

І користувачі соцмереж, і відвідувачі пошуковиків мають різний стиль життя. Прихильники Google і «Вконтакте» надають перевагу закордонним виконавцям, рок-музиці; «Яндекса» - клубній музиці, техно, рейву, хаусу; Mail.ru - російській поп-музиці; «Одноклассников» - шансону, музиці з кінофільмів.

 

Серед друкованих видань вподобання користувачів «Яндекса» схиляються у бік кросвордів та кримінальної хроніки, Google - міських новин і міжнародних подій, Mail.ru - особливо ні до чого (і взагалі рівень читання преси і книг у них найменший).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рейтинг радиостанций, ТВ-каналов, сайтов (за средние сутки)

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14953
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду