Олена Бондаренко: Зміна поглядів на Кучму в США пов’язана з роботою лобістів

12 Травня 2011
16121
12 Травня 2011
17:48

Олена Бондаренко: Зміна поглядів на Кучму в США пов’язана з роботою лобістів

16121
Олена Бондаренко: Зміна поглядів на Кучму в США пов’язана з роботою лобістів

Оцінки американців з приводу розслідування вбивства Георгія Гонгадзе здивували народного депутата, члена Комітету з питань свободи слова та інформації Олену Бондаренко. Про це вона сказала в інтерв'ю сайту «Оглядач».

 

Під час зустрічі з представниками комітету з міжнародних питань Сенату в рамках візиту представників Партії регіонів до США, один з функціонерів заявив, що вважає, що Леонід Кучма не заслужив того, щоб його персона проходила по справі. На його думку, Леонід Кучма - демократ, який направив Україну 2004 року демократичним шляхом. Олена Бондаренко ж вважає, що статус президента не дає людині індульгенції. «Так що, можливо, взагалі не варто розслідувати справу Гонгадзе?», - запитала пані Бондаренко американця. Він на запитання не відповів.

 

Народний депутат припускає, що різка зміна поглядів на Леоніда Кучму пов'язана з роботою лобістів.

 

За словами Олени Бондаренко, під час зустрічей з представниками американської влади вона очікувала запитання з приводу 5-го каналу, ТВі, Kyiv Post, але їх не було. «Я перша починала говорити про проблему свободи слова», - сказала вона.

 

Як виняток політик згадала зустріч з українським блогером Тарасом Кузьо, який через неї передав Віктору Януковичу листа з конкретними фактами тиску на журналістів.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду