LinkedIn і «Яндекс» готуються до IPO

11 Травня 2011
13902
11 Травня 2011
13:50

LinkedIn і «Яндекс» готуються до IPO

13902
LinkedIn і «Яндекс» готуються до IPO

Соціальна мережа LinkedIn, що готується 18 травня розмістити акції на Нью-Йоркській фондовій біржі, встановила коридор ціни за акцію $32-35, повідомляє газета «Ведомости» з посиланням на Financial Times.

 

Таким чином, вся компанія коштуватиме в середньому $3,3 млрд, що дорівнює 13 показникам її минулорічної виручки. Для порівняння: вартість найбільшої соціальної мережі Facebook, судячи з останніх угод, оцінюється зараз у 32 прогнозні виручки за 2010 рік.

 

Як повідомляє «РБК-Україна», сама компанія має намір продати 4,83 млн акцій, за які отримає орієнтовно $146,6 млн. Ще близько 3 млн акцій розмістять частина акціонерів LinkedIn (засновник Рейд Хоффман, генеральний директор Джеффрі Вейнер, Bain Capital Venture Integral Investors, Goldman Sachs і The McGraw-Hill Companies). Таким чином, в цілому в ході первинного розміщення соцмережі буде продано паперів на суму до $274,4 млн.

 

Окрім LinkedIn, на IPO виходить російський інтернет-холдинг «Яндекс». До кінця травня компанія Yandex N. V. має намір розмістити 16-17,8% акцій на американській біржі NASDAQ.

 

Як пишуть «Ведомости», ціновий коридор розміщення Yandex встановила в межах $20-22 за акцію. Таким чином, вся компанія до розміщення коштує $6,08-6,68 млрд.

 

Перед IPO компанія випустить ще 15,4 млн акцій (4,8% від збільшеного статутного капіталу), які належать інвесторам. Таким чином, повна вартість Yandex після розміщення має становити $6,42-7,07 млрд.

 

У ході IPO сама компанія Yandex залучить $308-339 млн, а її акціонери, які планують продати свої акції, - $735,5-809 млн.

 

Якщо попит на акції «Яндекса» перевищить пропозицію, банки - організатори IPO мають право викупити в компанії та акціонерів і до розмістити ще до 5,2 млн акцій. Тоді у вільному обігу опиниться 17,8% статутного капіталу, а загальний обсяг коштів, залучених компанією та акціонерами, становитиме $1,15-1,26 млрд.

 

У такому разі це буде найбільше розміщення на NASDAQ з початку 2010 року. А «Яндекс» буде першою російською компанією, яка вийшла на цю біржу за останні п'ять років (у травні 2006 року це зробила «СТС Медиа»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду