Міліція спростувала інформацію про затримання замовника вбивства редактора «Вечерней Одессы»

6 Травня 2011
10742
6 Травня 2011
10:26

Міліція спростувала інформацію про затримання замовника вбивства редактора «Вечерней Одессы»

10742
Міліція спростувала інформацію про затримання замовника вбивства редактора «Вечерней Одессы»

Головне управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області спростовує власну інформацію про затримання замовника вбивства в 1997 році редактора газети «Вечерняя Одесса» Бориса Дерев'янка. Про це під час круглого столу «Боротьба з організованою злочинністю в Одеській області» заявив начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС в Одеській області Віктор Мірошниченко, повідомляють «Українські новини».

 

«Замовник відомий чи не відомий, ми поки що цього не знаємо. Щоб назвати людину замовником замовного вбивства, необхідно мати нормативну доказову базу. Поки що такої немає», - сказав Мірошниченко. Він зауважив, що дані про затримання замовника є оперативними і такими, що не підлягають оприлюдненню.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міліція затримала через 14 років замовника вбивства редактора газети «Вечерняя Одесса» Бориса Дерев'янка. Про це заявив на брифінгу 17 березня 2011 року начальник управління карного розшуку Одеської міліції Андрiй Пiнiгiн. За його словами, замовника вбивства затримали, вiн наразі перебуває в СIЗО.

 

Як писала ТК, Бориса Дерев'янка було вбито 11 серпня 1997 року. Його застрелили за 500 м від будівлі, де розташовувалася редакції газети.

 

У березні 1999 року суд засудив за це вбивство Олександра Глека до вищої міри покарання - розстрілу. Проте, незважаючи на ухвалений смертний вирок, залишилися нез'ясованими замовники та посередники скоєного злочину. Зазначимо, що у 1997 році указом президента України було введено мораторій на застосування смертної кари і з 1997 року смертні вироки не виконувалися на територіях держав-членiв Ради Європи та Європейського Союзу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду