Ганна Герман пропонує заснувати національний круглий стіл з проблем медіа

4 Травня 2011
17883
4 Травня 2011
10:50

Ганна Герман пропонує заснувати національний круглий стіл з проблем медіа

17883
Ганна Герман пропонує заснувати національний круглий стіл з проблем медіа

Медіа, як усі інші сфери життя, потребують реформування, вважає радник президента Ганна Герман. На її думку, варто заснувати національний круглий стіл з питань медіа, який би засідав перманентно і був постійно діючим громадським органом, в якому брали б участь і представники влади. Про це Ганна Герман сказала в інтерв'ю ТК.

 

«Я, напевне, помилюся, якщо скажу, що вся влада без винятку розуміє ці проблеми. І не помилюся, мовлячи, що і при владі ще є деякі чиновники, які вважають, що телевізор має показувати лише все добре, що вони роблять. Натомість телевізор - це лише дзеркало. І щоб це дзеркало показувало нам реалії, треба забути слова з казки про Білосніжку: "Свет мой, зеркальце, скажи". Щоб відповідь дзеркальця нас не заскочила, треба пам'ятати, що варто дивитися на реалії реально», - сказала радник президента.

 

За словами пані Герман, діяльність круглого столу залежала б і від того, наскільки свідомими є журналістська спільнота і суспільство в цілому. «Незалежні люди в незалежній державі мають перспективу лише тоді, коли є незалежні медіа», - переконана вона.

 

Основне медійне питання в Україні - це створення громадського мовлення, вважає радник президента. Наразі Кабмін надіслав до Адміністрації президента проект закону про громадське мовлення. Після доопрацювання проект буде представлено президенту, зауважила пані Герман.

 

Нагадаємо, у грудні 2010-го законопроект «Про Національну громадську телерадіокомпанію України» був переданий главі Адміністрації президента. Планувалося, що відповідний законопроект внесуть до парламенту до 1 грудня 2010 року. Наразі він ще не зареєстрований.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17883
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду