detector.media
04.05.2011 10:50
Ганна Герман пропонує заснувати національний круглий стіл з проблем медіа

Медіа, як усі інші сфери життя, потребують реформування, вважає радник президента Ганна Герман. На її думку, варто заснувати національний круглий стіл з питань медіа, який би засідав перманентно і був постійно діючим громадським органом, в якому брали б участь і представники влади. Про це Ганна Герман сказала в інтерв'ю ТК.

 

«Я, напевне, помилюся, якщо скажу, що вся влада без винятку розуміє ці проблеми. І не помилюся, мовлячи, що і при владі ще є деякі чиновники, які вважають, що телевізор має показувати лише все добре, що вони роблять. Натомість телевізор - це лише дзеркало. І щоб це дзеркало показувало нам реалії, треба забути слова з казки про Білосніжку: "Свет мой, зеркальце, скажи". Щоб відповідь дзеркальця нас не заскочила, треба пам'ятати, що варто дивитися на реалії реально», - сказала радник президента.

 

За словами пані Герман, діяльність круглого столу залежала б і від того, наскільки свідомими є журналістська спільнота і суспільство в цілому. «Незалежні люди в незалежній державі мають перспективу лише тоді, коли є незалежні медіа», - переконана вона.

 

Основне медійне питання в Україні - це створення громадського мовлення, вважає радник президента. Наразі Кабмін надіслав до Адміністрації президента проект закону про громадське мовлення. Після доопрацювання проект буде представлено президенту, зауважила пані Герман.

 

Нагадаємо, у грудні 2010-го законопроект «Про Національну громадську телерадіокомпанію України» був переданий главі Адміністрації президента. Планувалося, що відповідний законопроект внесуть до парламенту до 1 грудня 2010 року. Наразі він ще не зареєстрований.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY