У Харкові намагаються виховати «слухняних журналістів»?

27 Квітня 2011
37133
27 Квітня 2011
12:30

У Харкові намагаються виховати «слухняних журналістів»?

37133
Харківські депутати вирішили витратити майже 34 мільйони гривень на програму інформаційного розвитку регіону. Депутати від опозиції та медіа-експерти називають це фінансуванням «прихованої агітації»
У Харкові намагаються виховати «слухняних журналістів»?

Майже 14 мільйонів гривень підуть на газети міськради та обласної ради, де або замало представлені, або взагалі не знайшлося місця для інших фракцій, окрім «Партії регіонів». Політолог Валерій Дудко, коментуючи ситуацію, зазначив, що правляча партія зробила з місцевих рад свій власний агітаційний пункт. «Фінансування цих видань здійснюється за кошти платників податків, виділяються вони централізовано, як елемент підготовки до нової виборчої компанії»,-каже Дудко.

 

Політолог Володимир Нікітін навпаки називає програму інформаційного розвитку регіону «кроком уперед». За його словами, йдеться у першу чергу про врятування друкованих видань обласної та районних у області рад.  Вони не заробляють на передплаті, у деяких немає навіть веб-сайтів. «29 мільйонів гривень на 5 років. По 5 мільйонів на рік. Це не дуже багато, коли врахувати усю купу проблем, що накопичилися у минулі роки», - каже Нікітін.

 

Слухняне покоління?

 

Харків Майже 3 мільйони гривень Обласна рада виділяє на створення Регіонального інформаційного центру. Фактично це «банк офіційних даних» про діяльність місцевої влади. Можливо ЗМІ за користування ним доведеться ще й платити. Журналіста, члена громадської ради при Облдержадміністрації Євгена Маслова насторожують обіцянки, що це буде «якісна та об'єктивна інформація». Маслов також критикує плани влади створити школу юних кореспондентів. Експерт каже, що йому це нагадує  СРСР, коли писали твори на тему «Ленін  та світовий пролетаріат». А політолог Валерій Дудко вбачає у цьому плани влади на майбутнє - створення нового покоління  зручних, «кишенькових» журналістів.

 

Олександра Індюхова, «Німецька хвиля»

Флюстрації - http://www.dw-world.de

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександра Індюхова, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37133
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду