Голлівуд та кінотеатри протестують проти нового формату VOD

26 Квітня 2011
14871
26 Квітня 2011
14:59

Голлівуд та кінотеатри протестують проти нового формату VOD

14871
До кінотеатрів приєдналися відомі голлівудські кінопродюсери
Голлівуд та кінотеатри протестують проти нового формату VOD

У США найбільші мережі кінотеатрів та відомі голлівудські кінопродюсери, зокрема Джеймс Кемерон, Кетрін Бігелов, Майкл Бей готують кампанію протесту проти показу фільмів по супутниковому телебаченню менш ніж за два місяці після їхніх прем'єр в кінотеатрах. Про це пише Financial Times.

 

Протест полягає у відмові транслювати фільми тих кіностудій, які підтримують сервіс premium video-on-demand (premium VOD). Нагадаємо, кінокомпанії Warner Brothers та 20th Century Fox спільно з супутниковим оператором DirecTV працюють над новою послугою VOD преміум-класу, яка дозволяє переглядати кінострічки вдома між 30 і 60 днем після прем'єри у кінотеатрах.

 

Наразі студії чекають до чотирьох місяців після прем'єри, щоб транслювати картини на VOD або на DVD. Власники кіностудій сподіваються, що система premium VOD, яка дозволяє дивитися фільми за $30, компенсує втрати прибутків компаній, спричинені падінням DVD-продажів. Цей сервіс призначений для будь-кого, хто не відвідує кінотеатри або для сімей, для яких групові квитки можуть бути дорожчим, ніж оплата послуги premium VOD.

 

Як зазначив Джон Фіціан (John Fithian) виконавчий директор Національної асоціації власників театрів (National Association of Theatre Owners), яка представляє мережі кінотеатрів Regal, AMC, Cinemark, улітку члени асоціації надаватимуть більше можливостей для показу фільмів тим студіям, які не задіяні у системі premium VOD. Також він додав, що Regal та Cinemark уже почали зменшувати трансляцію трейлерів кінострічок деяких кінокомпаній. Мережі кінотеатрів протестують проти premium VOD, оскільки побоюються стрімкого падіння продажів квитків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14871
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду