У Лівії загинули двоє журналістів

21 Квітня 2011
12360
21 Квітня 2011
13:41

У Лівії загинули двоє журналістів

12360
У Лівії загинули двоє журналістів

У Лівії протягом 20-21 квітня загинуло двоє працівників ЗМІ - британський журналіст і кінорежисер Тім Хетерінгтон (Tim Hetherington) та американський фотограф Кріс Хондрос (Chris Hondros). Про це пише Guardian.

 

Обоє загинули в лівійському місті Місурата під час мінометного обстрілу, де продовжуються бойові дії між повстанцями і військами Муаммара Каддафі: Тім Хетерінгтон був убитий 20 квітня, Кріс Хондрос помер від поранень 21 квітня.

 

Тім Хетерінгтон висвітлював великі військові конфлікти, у тому числі міжнародні операції в Афганістані, за що він у 2007 році отримав премію World Press Photo. Також він зняв документальний фільм «Рестрепо» про події в Афганістані, який здобув дві номінації на премію «Оскар».

 

41-річний Кріс Хондрос, фіналіст Пулітцерівської премії, працював на Getty Images, робив фоторепортажі з таких воєнних зон, як Косово, Ірак, Афганістан. Кріс Хондрос також є власником багатьох нагород у сфері фотожурналістики, в тому числі таких, як World Press Photo, Robert Capa Gold Medal.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12360
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду