detector.media
21.04.2011 13:41
У Лівії загинули двоє журналістів

У Лівії протягом 20-21 квітня загинуло двоє працівників ЗМІ - британський журналіст і кінорежисер Тім Хетерінгтон (Tim Hetherington) та американський фотограф Кріс Хондрос (Chris Hondros). Про це пише Guardian.

 

Обоє загинули в лівійському місті Місурата під час мінометного обстрілу, де продовжуються бойові дії між повстанцями і військами Муаммара Каддафі: Тім Хетерінгтон був убитий 20 квітня, Кріс Хондрос помер від поранень 21 квітня.

 

Тім Хетерінгтон висвітлював великі військові конфлікти, у тому числі міжнародні операції в Афганістані, за що він у 2007 році отримав премію World Press Photo. Також він зняв документальний фільм «Рестрепо» про події в Афганістані, який здобув дві номінації на премію «Оскар».

 

41-річний Кріс Хондрос, фіналіст Пулітцерівської премії, працював на Getty Images, робив фоторепортажі з таких воєнних зон, як Косово, Ірак, Афганістан. Кріс Хондрос також є власником багатьох нагород у сфері фотожурналістики, в тому числі таких, як World Press Photo, Robert Capa Gold Medal.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY