Видавець «Сегодня» обурений заявою БЮТ щодо можливого тиску на газету

18 Квітня 2011
17550
18 Квітня 2011
17:56

Видавець «Сегодня» обурений заявою БЮТ щодо можливого тиску на газету

17550
Видавець «Сегодня» обурений заявою БЮТ щодо можливого тиску на газету

Видавництво «Сегодня Мультимедіа» вважає заяву БЮТ про можливий тиск на газету «Сегодня» провокаційною і обурене нею. Про це говориться у повідомленні видавництва, яке «Детектор медіа» отримала у відповідь на прохання прокоментувати інформацію БЮТ  від 15 квітня. Нагадаємо, за  даними партії Юлії Тимошенко «БЮТ-Батьківщина», в Адміністрації президента «неабияк розлючені» на редакцію газети «Сегодня» та її власників. Приводом нібито став фоторепортаж з маєтку Януковича «Межигір'я».

 

«Очевидно, що Янукович та його соратники не тиснутимуть безпосередньо на редакцію газети "Сегодня", однак робитимуть це через власників видання», - припустила «БЮТ-Батьківщина».

 

«В течение 4-х лет мы строили независимое и непредвзятое издание, руководствуясь высшими принципами журналистской этики в соответствие с предпочтениями наших читателей. И мы выражаем недоумение опасениями относительно будущего газеты, которые публично высказал в прошлую пятницу Блок Тимошенко. Во всей компании нормальная рабочая обстановка, и нет никаких поводов беспокоиться о ее будущем», - каже генеральний директор видавництва Гільєрмо Шмітт.

 

«Мы трактуем заявление БЮТ как намек на то, что наша газета не является независимой. Однако никогда в истории существования издания ни Редакционный коллектив, ни Генеральный директор «Сегодня-Мультимедиа» не испытывали и не испытывают давление со стороны своего акционера или кого бы то ни было еще. Это спекуляция, направленная на искажение реальной ситуации в редакции нашего издания и разрушение нашей репутации независимого издательского дома», - додає генеральний директор.

 

Видавництво просить БЮТ та всі інші політичні сили не тиснути такими заявами на редакційний колектив, не формувати «викривлене уявлення про ситуацію у виданні» та не домислювати нічого щодо майбутнього газети. «Мы не хотим быть вовлеченными в спекуляции на тему свободы слова, не имеющие к нам никакого отношения», - зауважує пан Шмітт.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17550
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Внимательный читатель
4776 дн. тому
Нет, там сказано, что СПЕКУЛЯЦИИ на тему свободы слова не имеют к газете отношения.
Журналист, Киев
4777 дн. тому
Как точно сказано - "Сегодня" не имеет к свободе слова АБСОЛЮТНО никакого отношения :))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду